31 December 1999

 

 

Het is nu half vijf en op een deel van de wereld is het al de volgende eeuw. Ik kreeg een SMS berichtje uit IndonesiŽ, daar was het al zover. Vandaag is voor mij nog een werkdag voor de KPN, maar ik heb vandaag thuis gewerkt. Heel weinig gedaan, dus die uren moet ik in het weekend maar inhalen. Wel nog langs Henk geweest (een klant van me) en daar wat werk opgehaald, en ook bji mín moes langs geweest, die had ik al een paar dagen niet gezien en ze wilde me nog even zien deze eeuw J

 

Dalijk ga ik naar Michel en Clemence, ze zullen ook voor me koken, dus daís mooi. Eigenlijk vind ik dat hele gedoe met vuurwerk maar een vreselijke onzin. Al dat kruit wat in feite in de natuur verdwijnt en al die ellende met ongelukken. Vroeger keek ik daar heel anders tegenaan. Nu vind ik vuurwerk een onnodig risico. Gek, dat dat zo snel veranderd. Oh, ik heb mijn dosis illegaal vuurwerk uit BelgiŽ. Daís meer aansteken en snel wegwezen vuurwerk. Geen afzondelijke rotjes. Wel de zwaarste ratelband die ze hebben. Slechts 188 schoten maar elke knal op zich is groter dan een vuist. Kort en heftag!

 

Zondag heb ik met Natasja afgesproken in Utrecht. Ze kookt voor me en daarna gaan we naar de film. Ik had nog wat CDís voor haar gemaakt en zij heeft nog een kadootje voor mijn verjaardag, dus ik kwam er niet onderuit ;-)

 

Ik heb zo een tijdje nagedacht over het overgaan naar 2000. Ook voor de geschiedenis loopt deze eeuw tot een einde. Ik bedoel, al het grote wat gebeurd na vanavond zal in de geschiedenis boeken komen als in de 21ste eeuw. Alles wat tot nu toe gebeurd is, is in de twinstigste eeuw gebeurd. Begrijp je wat ik bedoel? Deze eeuw is afgesloten. De geschiedenis van deze eeuw is vastgelegd. Niks emotioneels ofzo, gewoon een gedachte.

 

Ik loop rond te bazuinen dat ik eind februari de hort op ga, dus daar zal ik me maar aan houden. Zo gaat dat vaak bij mij. Ik roep eerst iets, en daarna zorg ik dat het werkelijkheid wordt. Dit i.p.v. dingen regelen en als het dan geregeld is pas zeggen tegen anderen. Dit doe ik vaker. Voordat ik kon programmeren riep ik dat ik kon programmeren. Toen moest ik ineens voor iemand iets maken en was ik dus wel verplicht mijn grootspraak na te komen.

Dit klinkt misschien wat suf, maar zolang ik eergevoel heb is het een goede methode.

 

Zo komen we op de goede voornemens. Ik heb er geen.

Nee, daís een geintje. Ik heb ze wel zeker maar niet expliciet uitgesproken.

Mijn voornemen voor het jaar 2000 is:

 

Hiermee bedoel ik dat ik waarschijnlijk de manier van werken met computers achter me ga laten en me meer stort op iets waar ik echt helemaal achter sta. Computers zijn een hobby, maar voor het serieuse werk wil ik toch iets anders. Wat meer met schrijven, wat meer internationaal en wat meer in de richting van het helpen van anderen op wat voor een manier dan ook.

Hiermee bedoel ik wat meer warmte uitstralen, mijn persoonlijkheid wat uitdiepen. Wat sterker achter dingen staan en wat minder hatelijke opmerkingen maken. En wat minder serieus worden. Soms bekijk ik het allemaal wat te zwaar en daar wil ik vanaf. Lekker luchtig en vrolijk en een tikkeltje (gespeeld) naiŽf. Aan de andere kant ook niet meer dollen met meisjes. Het meisje waar ik echt op val zal dat weten ook. Liefde is een klik of geen-klik. Als ik weet dat het geen-klik is zal ik hierin duidelijker zijn. Geen verwachtingen meer scheppen als ik wel beter weet.

Ik heb een buikje. Deze raak ik denk ik niet snel meer kwijt, maar ik wil wat sportiever worden. Ik sport al redelijk wat, maar soms toch wat te soft. In Januari begin ik met Kick-Boxen en dat is een begin. Misschien ook wat meer hardlopen op het strand enzo.

Nu laat ik me best nogal eens door anderen beinvloeden. Daar zit niets kwaads achter, maar meestal houdt ik me in, en comformeer ik me toch aan mijn omgeving. Zonder a-sociaal te zijn, probeer ik toch meer bij mezelf te blijven en wat ik denk dat goed voor me is. Denk je dat uitzonderlijke mensen, uitzonderlijk zijn omdat ze het met de menigte eens waren? Ze waren just uitzonderlijk om ze vasthielden aan de visie die ze hebben. Ik zeg niet dat ik uitzonderlijk ben, maar gewoon ben ik ook niet, en juist dat wil ik zo houden....

 

 

Mika belt me net met groot enthousiasme over dat onze ratelbanden het goed doen en wanneer ik kom. Nu dus.

 

Laat je leven spetteren vanaf nu! Dit millennium wordt jouw millennium, toch? Ga ervoor.

 

Henri