Donderdag 16 December 1999.

 

Het wordt tijd dat ik hier echt eens voor ga zitten. Ik heb twintig kerstkaarten en nog geeneen verstuurd. Ik wil al dagen iets uitgebreids schrijven hier, maar kan de tijd niet vinden. Ik heb een idee voor een verhaal en het is al meer dan een jaar geleden dat ik een verhaaltje heb geschreven.

 

Hier is in ieder geval een kleine anekdote. Maandag regende het zo hard en was ik drijfnat thuis gekomen. Ik denk “Die schoenen zijn nooit droog morgen” en ik heb ze tegen een balkje heel dicht bij de gaskachel gezet. Die was een tikkeltje warm, want na een minuut of twee begonnen mijn schoenen te roken. Heb ze weggehaald en op het eerste gezicht was er niets aan de hand. Woensdag trok ik de schoenen weer aan, maar voelde ik iets aan beide hielen. Voordat ik op mijn werk aankwam had ik al twee behoorlijke blaren, waar ik ook de hele dag op heb moeten lopen. In de hiel zit namelijk een stukje metaal en die was door de warmte krom getrokken....

Weet ik meteen hoe de Nijmeegse vierdaagse aanvoeld J

 

Ik heb me voorgenomen meer aan vrije tijd te doen. Dit wordt mijn goede voornemen voor de volgende duizend jaar. Ik rond de projecten af waar ik nu mee bezig ben, en dan ga ik er serieus voor om nog maar drie dagen in de week te werken (zullen er dan waarschijnlijk vier worden). Vandaag een stukje filosofie gelezen van de bron zelf. Tis net de bijbel zo ondoorgrondelijk om doorheen te komen. Het is haast moeilijk voor te stellen dat er mensen zijn die die boeken helemaal uitlezen want voor 90% gaat het echt helemaal nergens over. Of misschien ligt dat aan mij.

 

Bart is overigens mijn favoriet in het Big Brother huis. Ik vind hem helemaal top. Hij is scherp en houdt de boel nog een beetje in leven. Willem en Karin zijn aardig, maar voegen niet echt iets toe, en Ruud, tja die is wel aardig tegen Bart en daarom mag ie blijven vindik. Toch vind ik het verschil van 250.000 gulden of niets wel erg groot. Er zijn er immers drie die de eindstreep halen en dat opzich is een knappe prestatie. Ik zou er niet aan moeten denken om drie maanden met mezelf in zo’n huis opgesloten te zitten. Grappig was dat ze vanavond een samenvatting lieten zien (die ik bij Raymond gekeken heb), en dat er een stukje over Bart ging. Hij heeft echt persoonlijkheid!

 

En kom nu niet met dat flauwe idee dat ik ineens op mannen val. Hij heeft stijl en dat mag gezegd worden. Ik weet zeker dat de meeste hem in het begin een klefbekje vonden, maar dat ze er nu heel anders over denken, toch?

 

Hmm, morgen maak ik een stembutton waarop je hiermee kunt stemmen.

Voor nu: Ik ga slapen...... (0:47)

 

Henri