Zondag 12 December 1999 – 23:49

 

Pff, het hele weekend al voorgenomen om een lekker lang stuk te schrijven. Maar zoals je me waarschijnlijk al hebt leren kennen. Veel van mijn voornemens hebben tijd nodig J.

Tja, en ik heb een druk weekend gehad en dan schieten dit soort dingen er vaak als eerste bij in. Niettemin heb ik een aantal interessante wijzigingen aangebracht in mijn homepage.

Een Opinie en filosofie pagina. Eén van de commentaren die ik op mijn pagina krijg is dat er teveel filosofische tintjes aan zitten en eigenlijk niets met mijn dagboek te maken hebben. Ik heb afgesproken met mezelf dat ik de filosofie voor een groot gedeelte hier achterwege laat (behalve als het mijn eigen filosofie die ik zojuist bedacht heb). Daarnaast ben ik op die pagina een forum aan het bouwen. Een forum is een plaats waar een mening verkondigd wordt waarop je kunt reageren. Ook die reacties zijn door iedereen te lezen.

Daarnaast zal ik hier en daar steeds je mening vragen. Dan kun je stemmen (‘vote’) uitbrengen en je kunt zien hoe andere mensen daarover denken met eventueel een argumentatie. Ook heb ik een zoekmachine (search-engine) geplaatst. Hiermee kun je dingen op mijn webpagina’s zoeken op trefwoord. Stel dat je bijvoorbeeld iets in mijn dagboek gelezen hebt, maar je weet niet meer op welke dag ik het geshreven heb, dan zoekt de zoekmachine ze voor je op. Ik ben ook met een betalings-experimentje bezig. Als het geslaagd is zal ik je op de hoogte houden. Ben gek op dit gepuzzel, en de komende tijd kan ik mijn lol op, voor Verkerk zal ik veel onderzoek moeten doen naar dit soort dingen.

Hoewel ik niet persé verder wil gaan in de computers, vind ik het nu wel heel leuk om al die mogelijkheden uit te zoeken. Tegenwoordig vinden ze dingen uit, die ook nog echt werken. Vroeger stelde automatiseren vaak niet veel voor, nu is dat wel anders.

Als ergens de stroom uit valt, kan echt niemand meer aan het werk. En al deze dingen zijn veranderd in misschien een vijf jaar tijd. Gek als je ziet hoe gemakkelijk nieuwe dingen geaccepteerd worden. Ik bedoel, betalen met PIN-pas. Vijf jaar geleden deed je het wel eens, nu doe je niet anders meer.

 

Sinds ik op mezelf woon schep ik nog wel eens op. Ik ben er namelijk trots op dat ik alles zelf doe. In het begin hielp mijn moes nog wel eens met de huishouding. Nu doe ik het zelf. Laatst zat ik een beetje op te scheppen dat ik nog goed kan koken ook. Natuurlijk ging iemand daarop in en vroeg “Kook je een keer voor ons dan?”. Ik kon niet anders dan “Ja” zeggen. Had niet gedacht dat er dus meteen een afspraak voor volgende week zaterdag gemaakt zou worden. Dat was twee weken geleden en gisteren was het dus zover.

Op zich geen probleem, want ik kan inderdaad een lekker potje klaarmaken. Maar wat er gebeurde was dat die vrienden (Michel, Cindy, Dennis, Hesther en Ricardo) ook weer andere vrienden van me mee namen. Heel gezellig, alleen kwamen er dus elf mensen, en dat past nauwelijks in mijn woonkamer. Ik heb niet eens elf borden, messen en vorken.

 

Een probleem dus. Hmmmm, wat moest ik daarop verzinnen. Meestal wordt ik creatief van dit soort situaties, ik bedacht het volgende:

Ik neem aan dat ze niet verwachten dat ik werkelijk voor elf man ging koken en op de 15e deze maand (a.s. woensdag) ben ik jarig. Onder het mom van een ‘feestje’ heb ik een restaurant gereserveerd waar ik al een hele tijd had willen eten, namelijk ‘De Wok en Mr. Moto’. Dat is een japans/chinees restaurant boven in het Pathe MovieWorld theater in Scheveningen op loopafstand van mijn huis.

Heel leuk concept en zeker een aanrader. Geen ‘A la Carte’, maar zelf je gerechten samen stellen. Aan een soort buffet kun je ingredienten op een bordjes scheppen. Dingen zoals garnalen, krab, inktvis, rundvlees, varkensvlees, kip, ei, alle mogelijke groenten en dingen waarvan ik niet wist wat het was. Je bordje met keuze geef je aan de kok die er met veel tam-tam en een wok er een lekker gerecht van maakt door er ook een speciale saus naar keuze aan toe te voegen. Dan heb ik het nog niet gehad over de verscheidene voorgerechten die er bij zitten. Het concept is ook gebasseerd op ‘All you can eat’. Dat alles voor nog geen fl 30,- per persoon.

 

Na het eten hebben we nog gebowled. Dat was nog geen honderd meter verderop. Gelukkig, want het was echt $%^#*@ weer.

 

Na het bowlen weer terug gegaan naar m’n huis waar we nog wat uurtjes wat gedronken hebben en een spelletje gespeeld. Van te voren was ik best wel zenuwachtig, want als je iets regelt wil je dat iedereen het naar z’n zin heeft en dat er niets mis gaat.

Een paar zijn hierna nog doorgegaan naar Rotterdam waar ze pas een uur of acht in de ochtend van terug waren. Heel knap vond ik dat één van die jongens (Xander) toch om elf uur meegegaan is met squashen. Dat deden we vandaag dus met z’n vieren. Daarna natuurlijk nog in de sauna gezeten en voordat ik er erg in had begon het buiten al weer donker te worden....

 

Vanavond even met Christina gebeld, een vriendin uit Amerika. En tijdens Big Brother wat indonesisch gegeten wat behoorlijk pittig was voor een kant en klaar maaltijd.

Het is nu half één en tijd om naar bed te gaan. Lyndon heeft dit weekend een database getest die Asghar en ik vrijdag hebben opgeleverd (KPN). Lyndon is superstreng dus dat zal wel weer even slikken worden morgenochtend.

 

Wat trouwens uitzonderlijk is, is dat ik kerstkaarten heb gekocht. Nu nog de tijd en moeite nemen om ze te schrijven en sturen. Dis echt voor het eerst in mijn leven dat ik dit doe, maar eens moet de eerste keer zijn, en ik weet zeker dat ik mensen hiermee verras. Als ik je adres niet heb, kun je hem doormailen, wellicht dat ik je dan ook een kaartje stuur! (wedden?).

 

Voor nu, welterusten!

 

Henri

PS: Gehoord in de drankwinkel:

“Graag met een poes naar bed en met een kater op....”