Woensdag 8 december 1999,

 

Het is nog ochtend, en dalijk ga ik naar mijn werk. Had gisteravond wat willen schrijven, maar was echt moe. Helaas heb ik weinig tijd want ik wil wel een verhaal kwijt. Vanavond ga ik squashen met mijn zus en d’r vriend, ik hoop dat ik daarna nog een gaatje vind om meer te vertellen.

 

Gister een enerverend maar zware dag gehad. Voor HVK moet ik een database maken die over het Intranet communiceert. Nooit wat mee gedaan, maar na een lange stoeipartij (met de computer) is het me dan uiteindelijk om tien uur ’s avonds gelukt om gegevens in een database ‘online’ aan te passen.

 

Ik probeer mijn gevoel te onderzoeken waarom het de laatste tijd zo wringt, en één van de dingen waar ik achter ben gekomen is dat ik een stukje faalangst voel. Klinkt bizar uit mijn mond, maar ik denk dat het daar mee te maken heeft. De laatste tijd komen de dingen niet uit mijn handen zoals ze dat gebruikelijk wel komen, en nu heb ik bij een klant het onbehaagelijke gevoel dat het niet lekker lukt. En het is niet dat ik de kennis niet heb, want die heb ik. Het is alsof je heel goed kan tenissen maar gewoon een slechte wedstrijd hebt. Maar wel een wedstrijd die je niet mag verliezen!

 

Gisteren deed ik nog iets doms wat ik ook probeer af te leren. Ik liep bij een klant de trap op en kwam daar een meisje tegen wat ik in feite al jaren ken en best redelijk mee op kan schieten. Ze komt me altijd heel zelfverzekerd over en toen ik haar gisteren onverwacht zag deed ik alsof ik schrok en riep ik “Hieee, een spook!”. Helemaal niet zo bedoeld, maar later werd ik er wel mee geconfronteerd door een collega die vroeg wat ik in godsnaam nou gezegd had en dat ze juist in een periode zat dat ze wat onzeker was.

Dus ik voel me lullig en vraag me af hoe ik dit goed kan maken (volgens die collega kan dat niet J ). Daarnaast vind ik het juist een leuke en aantrekkelijke meid. Al met al een domme actie.

 

Ik ga aan het werk en ik hoop weer snel verder te gaan met schrijven, (over goede voornemens gesproken)

 

Oja, nog wel een laatste iets. Hieronder twee links die je uit moet proberen:

 

De eerste is een controle of je wel veilig op het internet zit, de tweede is de beste zoekmachine die ik zelf ooit ben tegen gekomen, geniaal idee, ik zal wat details over die genialiteit schrijven als ik meer tijd heb, maar er een bookmark van!

 

Internet veiligheid checken:

http://www.grc.com/x/ne.htm?bh0bkyd2

 

Super zoekmachine:

http://google.com/

 

Henri