Zaterdag / Zondag 28 november 1999

 

3:30 Am

 

Ik kom nu net terug van het uitgaan. Eerst gegeten en potje risk gespeeld met Jasper, Jeff & Daam (Monique deed niet mee), daarna op de weg terug naar Scheveningen nog even langs de Danzig/Tropical Dance geweest en nu kom ik thuis. Nuchter, maar heb het wel naar mijn zin gehad. Heb nog met Andrea gesproken, een meisje die werkt bij de kapper waar ik altijd kom (Emile). Maar dat is niet de reden waarom ik nu nog even achter de computer duik om toch nog even door te gaan op ‘Succes is een keuze’.

 

Natuurlijk is een succes een keuze!! Hoe kun je nu mislukken in iets? Je doet iets, krijgt daaruit een resultaat, daar denk je over na, en je gaat verder. Je hoeft niet te stoppen voordat je succesvol bent. Ik realiseer me nu pas hoe ongelofelijk krachtig een mens kan zijn. We zitten zo vol mogelijkheden en kracht. Als je dat beseft, dan zie je in dat je kan zijn wat je wilt worden. Ik weet niet goed een sterk voorbeeld te geven, toch zal ik het proberen juist dat te doen.

 

Stel, je bent in de natuur en er is een rivier waar je over wilt (je kan natuurlijk geremd worden door dit obstakel en aan deze kant blijven). Je bedenkt een manier om aan de andere kant te komen. Als de stroming niet zo sterk is zou je eerst kunnen proberen te zwemmen. Het is een manier en je bereikt je doel, de overkant. Als je nu elke dag over die rivier heen moet dan kom je op een gegeven moment op bijvoorbeeld een touw. Naar wat pielen merk je vanzelf hoe je de knopen moet leggen om het touw strak genoeg te spannen om droog de overkant te halen. Maar wij als mensen gaan verder en voordat je het weet begin je aan het bouwen van een brug. Wellicht is die wat wankel en misschien stort die zelfs een keer in, de enige factor die telt bij het maken van een solide brug is tijd. Tijd is het enige wat ons houdt van het maken van bijvoorbeeld een brug, of met andere woorden, succesvol zijn. Je kan bijvoorbeeld kijken hoe iemand anders het gedaan heeft, en zijn manier gebruiken, ervan leren, en zelfs verder gaan. Mislukt het een keertje? Geen nood, dan doen we het gewoon nog een keer. Als je door de tijd heen kijkt bereiken we alles.

 

De mens wilde sneller reizen en vond een auto uit. We wilde vliegen en er kwam een vliegtuig, we wilden naar de maan, voila, been there. Of we nu naar de mensheid in zijn geheel kijken of naar onszelf als individu, alles is mogelijk en tijd weerhoudt ons.

Denk je dat we andere zonnestelsels zullen gaan bezoeken? Misschien denk je dat dat niet zou gebeuren. Maar honderd jaar geleden dachten ze hetzelfde van reizen naar de maan. Nu praat ik algemeen, maar wat voor een grote groep mensen geldt, geldt uiteindelijk ook voor jouw. Wij zijn van hetzelfde materiaal gebouwd.

 

Wat heeft Mandela meer dan iemand anders op deze wereld? Hij is niet groot, hij is niet sterk, hij is niet rijk (of was dat in ieder geval niet voordat hij succesvol werd), toch is hij bijna een legende. Als we beperkingen hebben, zijn die door ons zelf opgelegd, daar ben ik van overtuigd. Ik ben blij dat ik niet in mijn bed ben gestapt en dit meteen heb opgeschreven.

Ik heb mijn geloof weer terug gevonden, en ben niet van plan het weer snel kwijt te raken!

 

Tevreden kan ik weltrusten zeggen. Al is het nu ochtend, middag of avond....

 

Zoals barbie-girl zegt van Aqua,

 

Imagination, Life is your Creation....