Zaterdag 27 November 1999.

 

Vandaag is het zonnig niet koud en lekker strandweer.

 

Ik had me voorgenomen om na de klus bij Kender Thijssen wat rustiger aan te doen. Mijn eerste plan was zelfs om twee maanden naar het buitenland te gaan en eens te gaan bedenken hoe ik verder wilde. Zoals het vaak gaat met voornemens, hoe harder je iets voorneemt te doen hoe groter de kans dat je precies het tegenovergestelde doet. Of het is alsof God op een wolk zit, naar me kijkt en in zichzelf zegt “Dat zullen we nog wel eens zien”. Hihi. Het is dus druk. Drie dagen in de week KPN (minimaal 3), 1 dag in de week Kender Thijssen, 2 ½ dag Verkerk (vanaf maandag), en daarnaast nog de klusjes voor mijn boekhouder en bijvoorbeeld Thatchter & Aalderink. Natuurlijk heb ik een keuze. Ik kan bepaalde dingen afzeggen, niet aannemen enzovoort. Aan de andere kant zijn de meeste klussen gewoon voor het millenium en natuurlijk moet je klanten tevreden houden met oog op de toekomst. Daarnaast kan een geld-boost geen kwaad en maakt dat dingen volgend jaar gemakkelijker. Ik heb vandaag namelijk besloten om toch naar het buitenland te gaan voor langere tijd. Om dingen te bereiken moet je toch plannen en voorbereiden. Pas als je bewuste keuzen maakt heb je een goede kans dat ze uitkomen.

Een paar maanden geleden wilde ik eigenlijk meer programmeren, maar kwam het er steeds niet van. Toch maakte ik voor mezelf een besluit dat ik dat meer wilde gaan doen. Die gedachten groeien, en zie nu, alle klussen zijn programmeren.

Nou, als ik me nu bedenk dat ik naar het buitenland wil, dan zal er dus een kracht zijn die het mogelijk maakt. Voordat ik doorga op filosofie wil ik eerst even wat persoonlijke belevenissen kwijt.

 

Ik merkte een week geleden voor het eerst dat ik echt geen behoefte had aan een vriendin. De laatste maanden heb ik genoeg aandacht gehad en ervaringen opgedaan en dat gevoel is voor mij op dit moment voldoende. Ik heb vrouwen ook een beetje van een andere kant leren kennen en ik moet bekennen dat het beeld dat ik heb eigenlijk best wel veranderd is. Vrouwen hebben voor mij altijd iets magisch gehad, en eigenlijk zou iedereen dat zo moeten zien, maar de magie is veranderd in een stukje realiteit. En de realiteit is dat vrouwen net zo gemakkelijk zijn als mannen wanneer het op sex aankomt.

Begrijp me nu niet verkeerd!! Ik ben niet negatief! Alleen mijn ervaring en mening die ik altijd had en koesterde, is anders geworden. Alles gaat in fasen, en nu zit ik in een fase waarin ik denk dat alle vrouwen gemakkelijk zijn. Da’s natuurlijk onzin, maar zo zie ik het nu op dit moment. Ik heb altijd kinderen afgezworen, totdat ik ze ging waarderen en ze leuk begon te vinden. Als je twee jaar geleden zou zeggen dat ik van honden zou gaan houden, had ik je recht in je gezicht uitgelachen. Nu kijk ik naar elke hond op straat. En hoewel ik kinderen nog steeds leuk vind, denk ik dat ik er nooit voor zal kiezen. Over een paar jaar denk ik er vast weer anders over. Tja, en nu zit ik in zo’n tijd dat ik denk dat vrouwen net zo gemakkelijk zijn als mannen. Ik hoop dat je me begrijpt. Het is misschien niet verstandig om dit zo op te schrijven omdat het tegen me gebruikt wordt, of bepaalde dingen moeilijker maakt. Maarja, wat is een dagboek als er alleen maar in staat wat iedereen al weet?

 

Mensen zijn bijzonder hoe dan ook. En ik ben een gelukkig mens. Toch sta ik een beetje stil op het moment en is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Door alle luxe die ik heb ben ik andere dingen kwijt geraakt. Geld is een soort sluier. Daarmee bedoel ik dat als je geen geld zorgen hebt, je afstompt. Voor elk gebrekje is een oplossing die je koopt met geld.

Een auto voor het transport, een TV, Stereo of computer voor de entertainment, uit eten voor de gezelligheid, een vakantie voor de rust, een droger voor de was, een magnetron voor het eten, een hulp in de huishouding voor de rommel. Gebreken maken je creatief. Hoe meer luxe iemand zich kan veroorloven, hoe minder iemand over problemen hoeft na te denken. Hoe meer luxe, hoe minder je leeft.

Je moet dit zien als een momentopname, ik zit niet in een dip ofzo, denk gewoon hardop, en morgen denk ik wellicht anders.

 

Nu zou het natuurlijk een uitdaging zijn om zonder al deze luxe een paar maanden de jungle in te gaan. Want ik weet wel dat ik niet naar een koude plaats wil. Mijn handen zijn al weer stuk door het weer, loop doorlopend te snotteren, heb het vaak koud en voel me gewoon minder lekker in de kou. Ik zie mezelf als een warmtedier.......

 

Ken je de reclame van Cup-A-Soup? Vast wel. De term die bij iedereen is blijven hangen is ‘Succes is een keuze’. Heb ik een tijdje bij stil gestaan, doe dat zelf ook eens.

Is succes gewoon een keuze die je maakt? Mijn eerste gedachte was JA. Maar er zitten nog wat haken en ogen aan. Daarnaast klopt de zin niet eens.

Bedenk je eens het volgende voorbeeld.

 

Een hele goede maar onbekende kok heeft een plan uitgevoerd. Hij weet zeker dat zijn idee goed is en heeft er veel geld in gestoken. Hij heeft namelijk een groot kasteel in de bossen gekocht. Het is een goed hotel waar de mensen heerlijk kunnen eten en slapen en helemaal tot rust kunnen komen. De prijzen zijn heel redelijk die hij vraagt en hij is erg begaan met de situatie van het personeel.

Toch is hij binnen een half jaar failliet. Niemand wist het namelijk te vinden....

 

Zijn er dus een hele hoop factoren die iemand succesvol maken (waarvan je een deel dus niet in de hand hebt) of is het zo dat je de keuze maakt succesvol te zijn, en door dat geloof zal je zelf de dingen doen die nodig zijn om succesvol te worden?

Of om het op mijzelf te betrekken: Ik heb altijd geweten dat ik succesvol zal zijn. Is het dan toeval dat ik het ook echt ben, of is het inderdaad een keuze? (Ik vind mezelf succesvol omdat ik alles wat ik steeds wilde bereiken ook bereikt heb).

Wat als ik een ongeluk kreeg en in een rolstoel terecht kwam? Zou dat het belemmeren succesvol te zijn? Of misschien heb ik nu wel succes, maar ben ik over een jaar failliet.

Of is dit het lot, en zijn zulke dingen voorbestemd?

Kijk, ook succes is relatief. Een goede vader of echtgenoot zijn is natuurlijk ook succesvol zijn.

Of sterker nog, iemand die erg gelukkig is, is het meest succesvol van ons allemaal, toch?

 

Dalijk ga ik naar Jeffrey om een potje risk te spelen, morgenochtend geeft mijn zus Nicole een brunch waar ook mijn tante Loukie komt.

De laptop die ik vorige week heb besteld is ook binnen, en daar ben ik wel blij mee omdat het met de kleine libretto toch wel lastig werken was bij de KPN. Voordat ik naar Jeff ga, schenk ik eerst nog even een cup-a-souppie in J.

 

Thanx for reading, maak wat van je dag.

 

Alles wat je doet is belangrijk. Je geeft er een dag van je leven voor.....