Vrijdag 19 november 23:46

 

Goedesavonds!

 

Ben net terug van iets wat een heerlijk begin van mijn weekend is. Vrijdag eet ik meestal bij mn mamskibeat omdat ik daarna ga sporten met een vriend en vriendin van me (Michel en Anne) die daar in de buurt wonen. Meestal zit ik nog met mijn werk in mijn hoofd en heb ik stiekem geen zin, maar omdat je af het gesproken is dat altijd het extra duwtje en heb ik nog nooit een les gemist. Nu ben ik dan weer thuis en ben ik zo blij dat ik ben gegaan. Ik voel me zo vit en lekker en mijn werk lijkt iets van lang geleden. De sporten die ik vrijdag avond doe zijn Tai Chi en Ji-Jitsu. Het ene is een hele rustige zelfverdedigingssport waar vooral balans, alles langzaam doen, en ademhaling belangrijk zijn. Ji Jitsu is een wat hardere vechtsport waarbij je ook de kracht van de tegenstander gebruikt om hem nare dingen aan te doen. Vult elkaar leuk aan en ik ben er wel gek mee.

Elke keer besef ik hoe belangrijk sport is om je goed te voelen. Het is gemakkelijker niets te doen, maar als je dan toch sport geeft dat een hele hoop. Het geeft me meer energie dan ik had, en laat me luchtiger over dingen nadenken, ik voel me goed in mijn lichaam en het is ook elke keer gezellig. Dus als je niet of nauwelijks sport: Het is nooit te laat eraan te beginnen, en wil je geen fitnes of balsport dan is Tai Chi wellicht een idee.

 

Zeg niet dat ik het je nooit gezegd heb!

 

Ik heb dit weekend met niemand wat afgesproken en eigenlijk vind ik dat wel een leuk idee, dan weet ik nog niet wat er gaat gebeuren en heb ik ook een gevoel van vrijheid. Ik heb er een hekel aan als ik van de te voren al weet wat er de komende week allemaal gaat gebeuren.

 

Heb ik je al verteld wat ik zon beetje als droom of fantasie heb om te doen? Kijk, computers zijn leuk om geld mee te verdienen, en om dagboeken mee te schrijven. Maar uiteindelijk kan en ik wil ik dit niet blijven doen. Het is een goed hoofdstuk in mijn leven, maar er zit meer in voor mij dan freelancen met computers alleen.

 

Kijk, je weet dat ik het liefst iets wil doen om andere mensen te helpen op wat voor een manier dan ook. Daarnaast heb ik dat beloofd te gaan doen als ik de mogelijkheden had. Nou de mogelijkheden heb ik zon beetje en het is nu tijd voor actie.

Ten eerste denk ik aan rond reizen over de wereld en verhalen schrijven over wat ik meemaak. Schrijven over dingen die actueel zijn, maar dan niet op een verslaggevende manier, maar een verteldende. Bijvoorbeeld het verhaal van een jonge vluchteling in Tetsjenie (of hoe je het ook schrijft). Door dat schrijven (en het geld dat ik daarmee verdien) kan ik aandacht krijgen voor bepaalde onderwerpen en misschien kan ik dan zelf projecten daarbij opzetten. Heb geleerd dat je ontwikkelingssamenwerking niet uit idealisme moet doen omdat het dan heel erg tegenvalt, maar om wat voor een reden moet je het anders doen? Oja, en mensen helpen doe je in principe voor jezelf en niet alleen voor die mensen. Als je het namelijk geen goed gevoel geeft om andere te helpen, dan ben je ook niet gemotiveerd. Alles wat je doet doe je voor jezelf. Al was het soms maar om van een schuldgevoel af te komen....

 

Mensen helpen doe je niet alleen maar samen. Wellicht heb je ideeen over wat ik zou kunnen doen, of wat je zelf zou willen doen. Mail me tips of ideeen, daar maak je me happy mee (heb je je eerste goede daad al gedaan!). Email me.

 

Het is geen vette pot vandaag, maar net als in je leven, je blijft altijd op iets wachten..... J