Maandag 8 november.

 

Een slecht begin van de week. Ik werd wakker en voelde mijn hele lichaam pijn doen. Zaterdag avond heb ik gesnowboard in Snow World en ben ik twee keer verkeerd gevallen. Één keer op een springschans, één keer op een buis. Zondag voelde ik het wel, maar vanochtend deed het pijn. En ik had slecht geslapen en kon mijn bed niet uit komen. Toen het eindelijk zo ver was dat ik min auto in stapte om naar Veenendaal te rijden, kwam ik erachter dat Scheveningen hermetisch voor verkeer was afgesloten en zodoende moest ik alle mogelijke sluiproutes gebruiken om de grote drukte te ontwijken.

 

Vandaag ben ik op gesprek geweest voor een klus bij Interpay. De aanbieding is om daar een intranet site te bouwen als standaard voor heel Interpay.

Spreekt me allemaal best aan, alleen willen ze dat ik in principe woensdag al begin, en minimaal vier dagen in de week, en binnen drie weken moet de eerste presentatie af zijn. Aangezien ik nog wat af te maken heb bij Kender Thijssen en de opdracht bij KPN bijna zeker doorgaat vond ik het natuurlijk moeilijk direct een beslissing te nemen. Ik heb beloofd mijn beslissing door te geven voor dinsdagmorgen 10 uur. Kortdag dus. En zulke dingen drukken nu best op me. Als ik hun morgen dus afzeg (wat ik verwacht te doen), zal het bedrijf wat me daar aangeboden heeft teleurgesteld zijn. In het verleden is het al vaak niet helemaal goed gelopen (dit kwam overigens ook omdat dingen met teveel haast besloten waren), en ik denk als ik hun weer laat staan, dat dat mijn laatste kans bij hun is geweest.

 

Nu vanavond (het is 21:30) moet ik eigenlijk nog werken aan een database voor een andere klant. De facturen die ik gisteren uit had moeten draaien, heb ik dus nog niet uitgedraaid en ik moet voor een andere klant een contract opstellen voor een vervolg opdracht waar ik al aan begonnen ben.

Dit zijn de zorgen van een freelancer J ...

 

Gisteravond was het wel aardig bij m’n tante. Naast mijn moeder en haar vriend Gerard, mijn oom en tante en een verre nicht heb ik weinig met de mensen die er verders nog waren. Het zijn goede lui maar niet mijn type. Een beetje deftig, maar daarnaast ook luidruchtig en in feite kinderlijk. Mijn oom, Job, reist over de hele wereld naar 3e wereld landen en helpt mee in projecten die allemaal te maken hebben met water. De kok van die avond was een man die hij ook kende uit Bangladesh. Met die kok heb ik een tijdje gesproken en die vertelde over zijn leven, zijn zonen en dat hij die jarenlang niet gezien had omdat hij de laatste jaren veel gewerkt heeft in Dakar, Afrika. Met Job heb ik daarna nog gesproken over werk en hij kwam met de stelling dat als je dingen delegeerde, je deze beter kon delegeren naar mensen die het druk hebben dan aan mensen die dat moment niet veel te doen hebben. Kijk maar naar jezelf. Als je een dag vrij hebt doe je vaak minder, dan als je het druk hebt. Stel dat je overdag werkt, maar het huishouden moet ook nog gedaan worden, dan doe je dit vaak in één ruk, om er zodoende maar snel vanaf te zijn. Als je een vrije dag hebt, laat je je verleiden tot koffietijd of stel je die dingen maar steeds uit.

 

Heb daarnet nog gesproken over de telefoon met Christina, zij is een meisje/vrouw die ik in het vliegtuig ontmoet heb tussen Los Angeles en Mexico city een jaar of vijf geleden. Met haar heb ik nog steeds contact, en dat is opzich wonderlijk. Ik ben daar namelijk twee keer naar toe geweest (deze zomer en een paar jaar geleden toen ik uit Australie kwam), en twee keer klikte het behoorlijk niet. Zij heeft verwachtingen die ik niet waar kan maken omdat ik gewoon niet aan een relatie toe ben en zij op het gebied van liefde gewoon niet de juiste is. Toch voel ik wel warmte voor haar en zijn we goede vrienden zolang er maar een oceaan tussen ons in ligt....

 

Heb ook nog een MP3 cd binnen gekregen die ik gratis over het internet besteld had bij www.mp3.com. Zoals ik eigenlijk had moeten weten, stelt het weer geen reet voor en staat er alleen muziek op die niemand kent, en niemand waarschijnlijk wil kennen L

 

Mijn moeder is het er overigens niet mee eens dat ik dit op het Internet doe. Zij zegt dat het fout is om over andere mensen te schrijven die er niet op zitten te wachten dat je jouw mening over hun op het Internet verkondig. We zullen zien of ze gelijk heeft.

Voorlopig lees ik bovenstaande terug en merk op dat het weinig veelzeggend is. Morgen een nieuwe kans niet?

 

Ik ben benieuwd naar de komende dagen. Ben benieuwd hoe de week zich gaat vormen.