Donderdag 28 juni 2001

 

Ik heb fotos van het motorweekend, en ja ik zal ze plaatsen, maar ik ben nu vooral heel erg moe.

Moe van werk, maar vooral van andere dingen, maar ik ben te moe om daar nu op in te gaan. Als de tijd rijp is....

 

Als ik achter mijn computer zit en naar beneden kijk zie ik daar.... een buik. Ik wil geen buik. Hij heeft misschien een hoop geld gekost, maar ik wil hem kwijt. Nu zijn er twee manieren om dat te doen.

En is gezonder eten, tw is sporten. Ik ga beide doen. Heb zelfs al heerlijke appels gekocht (heel normaal, maar voor mij iets bijzonders J). En zaterdag ga ik s ochtends klimmen, en aan het eind van de middag squashen. Ik ben niet ijdel, maar zon buik voelt gewoon niet goed, en wat is er nu lekker om voldoening te voelen. Ook is het zo dat als ik nu niets doe, ik het voorlopig niet zal doen.

 

Nog een maandje en dan begint de vakantietijd. Twee weken canarische weilanden (Mikas benaming) en halverwege september 30 dagen Zuid Amerika. Over beide binnenkort meer.

 

Hoewel ik geen goede leerling ben ik heb met pijn en moeite een HAVO diploma- kan ik het wel. De laatste maanden ben ik niet alleen erg goed geworden in het programmeren van T-SQL, maar kan ik ook met gemak deze aanspreken met Internet paginas. Dat kan natuurlijk ook betekenen dat het niet moeilijk is, niettemin vind ik de tijd dat ik erin gestoken heb, namelijk drie maanden, erg kort. In die tijd heb ik het geleerd en meteen ook twee programmas gemaakt. Daarnaast nog een beetje aan mijn eigen pagina gewerkt, maar dat mag geen naam hebben. Ik ben geen Big Brother en ik respecteer iemands privacy. Toch maak ik altijd een spionnetje in mijn software. Deze spion in de vorm van een logboek. Als iemand met mijn software werkt zal hij of zij in moeten loggen. Elke knop die daarna wordt aangeraakt is meteen vastgelegd in dat logboek. Dit doe ik niet omdat ik voyeurse trekjes hebt, maar omdat het gewoon heel praktisch kan zijn. Met het oplossen van problemen, maar nog meer om te zien of mensen wel met hun werk bezig zijn. Deze week drie keer VEEL profijt gehad van deze werkwijze. Nu moet ik wat beter opletten met het oversteken (if you catch my drift).

 

<*>

 

Een maand of twee geleden keek ik naar discovery. Dat ging over oplichters. Meisjes die oude mannen die net hun vrouw hadden verloren aandacht gaven, om ze daarna financieel uit te kleden. Mannen die onaantrekkelijke vrouwen versierde en daarna financieele hulp vroegen en nooit terugbetaalden, enz. enz.

Nu hebben wetenschappers onderzoek gedaan wat voor mensen tot dit soort dingen toe in staat zijn.

Daar kwam uit dat het vooral een gebrek aan geweten was. En dat dit een fysiek deel in de voorkant van je hersenen is die bij deze mensen dus ontbraken. En eigenlijk zit daar wel logica in.

Immers, als je met je geweten te kampen krijgt, ben je niet echt in staat door te gaan met mensen te kwetsen, en zal je er zeker niet gelukkiger van worden. Oplichters schijnen echter zelden berouw te tonen (hooguit gespeeld) en kunnen dit soort dingen dus prima.

 

Ik vraag (en vroeg) me altijd af waarom mensen in staat zijn om vreselijke dingen te doen. Elkaar te intimideren, bedreigen en in elkaar te slaan. Te verkrachten, treiteren, en bedriegen. Nu zijn er denk ik drie factoren die het mogelijk maken en dus drie facetten van het kwaadaardig zijn.

 

       Geen geweten

       Ignorance (wat is het nederlandse woord Onwetendheid?)

       Gebrek aan inlevingsvermogen (of dat bewust niet willen)

 

Ik ben bang dat ik teveel geweten heb, taken the red pill (niet meer leven in onwetendheid komt uit de Matrix), en me teveel in anderen inleef. Niet dat ik zo goed ben, maar meer dat ik niet tot het kwade in staat ben. Of verklap ik nu teveel van mezelf?

De laatste tijd denk ik veel aan het onderwerp, en ik zal er de volgende keer op terug komen. Ik heb verteld dat ik moe was, dus ik ga nu slapen...

 

Films die ik gezien heb de laatste tijd:

 

Snatch Wereld film! En van de beste die ik gezien heb.

Crouching Tiger, Hidden dragon Om zijn hoogst aardig.

The Cell Redelijk goed (met Jennifer Lopez). Beetje vaag, maar toch aardig.

Human Traffic Nominatie voor slechte film ooit gemaakt, echt!

The Insider Werelds! Vooral met mooi geluid is de stem van Al Pacino toch zo bijzonder dat ik af en toe met kippevel heb zitten kijken.

 

 

Henri