Maandag 28 Mei 2001

 

De laatste tijd ben ik vooral bezig geweest met mín nieuwsberichten ipv mijn dagboek.

 

De laatste twee maanden heb ik meer geleerd dan het afgelopen jaar. Ik ben nu een volwaardig SQL programmeur en zoals je binnenkort zult zien kan ik ook heel gemakkelijk databases aan het Internet koppelen (met bijvoorbeeld ASP).

 

Sinds een paar weken heb ik fast-ADSL. 110 kb per seconde downloaden. Internetpaginaís springen in mijn scherm alsof ik ze op mín eigen computer heb staan. Liedjes dowloaden met WinMX is ook super. Het is zelfs beter dan wat Napster was. Ik heb films gedownload (zoals Memento, die draait nu nog in de bios), en zit nu meer dan ooit op het internet. Errug luxe.

 

Eind deze week is het pinksteren en ga ik met 6 vrienden op motorweekend. Vier dagen crossen door de Ardennen en Noord Frankrijk. Sinds mijn motorrijexamen vorig jaar heb ik geen motor meer aangeraakt. En mín vrienden lachen nu al om de zadelpijn die ik ga voelen en de stijve nek. Ik moet zeggen dat ik het wel een beetje spannend vind, en dat ik echt op zal moeten letten.

 

Overigens is mijn werk bij Verkerk nu bijna ten einde en heb ik nog geen vervolgopdracht. Op zich vind ik dat wel leuk en spannend. Maar meestal gaat het zo dat op het laatste moment ik toch iets vind. En zo niet... Dan kan ik altijd beginnen met het schrijven. Iets wat ik sowieso uiteindelijk wil doen.

 

Gisteren was Raymond jarig. Nadat ik Malinka had thuisgebracht was ik bij hem langsgereden. Hij is 29 geworden. Hij heeft me gisteren laten zien wat je allemaal met Photoshop kunt doen. De standaard had ik al, en daar kon ik wel mee werken. Maar hij heeft ook veel plug-ins. En nu weet ik dat dat het pakket speciaal maakt. Wow! Wat hij allemaal uit de losse hand eruit krijgt is niet te geloven; je moet het zien! Ik heb een 60 Gb harde schijf gekocht die mijn computer helaas niet aan kan. Donderdag wordt er een ander moederbord ingezet, en als het werkt dan zal ik deze plugins ook bij miju installeren en probeer ik iets te maken om hier te laten zien hoe mooi dat is.

 

Het grappige van Intenet is dat je het ontdekt, en je dan verbaasd en enthousiast wordt. Na een tijdje ebt dat enthousiasme een beetje weg. Dan komt er weer iets nieuws wat je ontdekt. Dan wordt je weer enthousiast, maar na een tijdje ben je ook weer aan dat nieuwe gewend. Totdat je weer iets nieuws ontdekt.... Geloof me, deze cyclus ben ik al een keer of tien doorlopen, en van het weekend had ik weer zoín revival. Besteed nu gewoon eens een paar uurtjes aan het rondsurfen. Begin ergens in mijn nieuwsberichten, of bij Startpagina.nl en klik maar eens wat door. Voordat je het weet kom je weer hele vernieuwende dingen tegen....

 

Anyways, de komende weken zullen de veranderingen op www.4xs.nl snel gaan, dus hou het in de gaten. En als je suggesties hebt... ik hoor ze graag.

 

Henri