Woensdag 25 April 2001

 

Ik heb mazzel gehad.

 

Gisteren reed ik weg van mijn werk. Ik moest nog even keren en toen zwaaide ik een collega gedag die net wegreed. ‘Mooie auto’, dacht ik nog.

Ik was iets later weggegaan dan de bedoeling was, dus belde ik Malinka dat ik ietsje later zou zijn. Dat gesprek had ik nog niet afgerond toen ik de auto op elkaar zag zitten.

 

Diezelfde ochtend kwam ik van de andere kant en zag ik de paaltjes langs de weg staan die de smalle weg nog iets smaller maakte omdat ze een kabel aan het leggen waren aan de rand van de weg. ‘Listige situatie’, dacht ik nog. Dit omdat mensen er niet voor stoppen, maar het de weg net te smal maakt.

Mark stond als naast zijn auto toen ik mijn auto aan de kant zette. Airbag opengeklapt, en doordat hij eerder een ongelukg gehad had, droeg hij ook een gordel. Twee dingen die ik 20 seconden achter hem dus niet had.

 

Politie gebeld. Deze deed er 25 minuten over. Ik had geen ambulance besteld omdat beide bestuurders nog rondliepen. Later besloot de politie om toch een ambulance te sturen. Voor het geval dat. Mark had enigzins wel een stijve nek, en in een verzekerd land als Nederland kan het geen kwaad om er toch naar te laten kijken.

Later kwam een man langs die met zijn digital camera foto’s schoot. Een andere collega ter plaatse (Eric van Roessel) kwam op het lumineuse idee om ook nog wat foto’s te schieten als bewijslast voor later eventueel. Het was zo’n camera met een floppy, dus dat was geen probleem. Foto’s op mijn laptop opgeslagen en de diskette zelf aan Mark gegeven.

 

Hier zijn de foto’s:

 

 

 

Vooral aan de 1e foto zie je dat Mark geen enkele ruimte had. De andere bestuurder gaf toe naar nummers te zoeken langs de weg omdat hij een vrachtje moest afleveren. Ze hebben overigens zelf voor een wagen gezorgd om hun auto weg te slepen.

 

Dit ongeluk maakte toch wel indruk op me. Ten eerste omdat ik daar net zo gemakkelijk gereden had, maar vooral omdat ik zonder gordel en zonder airbag gereden heb. En geloof me; de klap was zo hard dat ik er minder goed vanaf gekomen was. Ik heb (zoals zo vaak) afgesproken, nu altijd met gordel te rijden.

En ik ben op zoek naar een nieuwe auto, dus die airbag komt er ook.

 

Overigens is dit type auto op de foto een mazda 323 sedan, en ik moet zeggen dat ik het mooie degelijke auto’s vind, die bovendien er ook wel veilig uitzien J