Zondag 22 April 2001

 

Deze week logeer ik bij Malika. Haar ouders zijn een weekje op vakantie naar Griekenland, en omdat Malinka ook op haar broertje moet passen, slaap ik maar bij haar.

 

Gisteravond heb ik het ‘reisgezelschap’ ontmoet. Ik ben van plan naar China en Tibet te gaan in September met een vriend en daar 2 vrienden van en gisteren zijn we bij elkaar gekomen om de eerste dingen te bespreken. Omdat ik altijd van het slechtste uitga, waren ze een stuk leuker dan ik me op had voorbereid J

 

Morgen ga is Karten en vandaag heb ik nog gesquashed. Gisteren geklommen, dus het is weer een sportieve week. De laatste tijd merk je weinig veranderingen op mijn pagina, maar daar komt verandering in. ‘Achter de schermen’ ben ik bezig met een geheel nieuwe site, waar ik de nieuwste technieken in gebruik. Het leren gaat me de laatste tijd goed af, en ik krijg er veel voldoening uit.

 

Toch zit er iets me de laatste tijd dwars en ik kan mijn vinger er niet op leggen, wat dit nu is. Ik weet wel een beetje waar het mee te maken heeft, maar de uitleg daarvan is weer cliché.

 

Het is een soort olympische spelen waar je je op voorbereid. En die voorbereiding is de zin van je leven. Je weet wat je moet doen en waar je zwakke kanten liggen. Zolang je daar mee bezig bent hoef je niet na te denken, over wat er moet gebeuren als de spelen voorbij zijn.

Dan is de grote dag daar en moet je presteren. Je haalt goud en breekt alle records. Optimale voldoening. Maar de volgende dag wordt je wakker en reist de vraag; ‘Wat nu?’

En op die vraag heb ik tot op vandaag nog geen antwoord, en het vreet aan me.

 

Totdat ik antwoord op mijn vraag gevonden heb ga ik door met leren, kennis opdoen en vooral alles maar gewoon doen.

 

‘The game is nothing, playing is everything’

 

Wie helpt me?

 

 

Maandag 23 April 2001

 

Ik zit nu bij Verkerk en schrijf nog even een stukje waaraan ik dacht toen ik vanochtend in de auto zat. De zon was net op, de radio aan en (helaas) een sigaret die ernstig goed smaakte. Eén van mijn favoriete uitspraken is ‘Wat je geloofd is waar’. En eigenlijk is dat ook wel zo. Als je geloofd dat je iets niet kan, lukt het vaak ook niet. Omgekeerd werkt dat ook. Wie niet in deze uitspraak geloofd heeft dus ook gelijk!! (Ja, dat wordt ff doordenken).

 

Maar nu wil ik de uitspraak ‘wat je geloofd is waar’ iets verder doortrekken. Alles waar ik aan denk vormt zich in de werkelijkheid. Ik wilde vrijheid in mijn werk, nou dat heb ik. Ik wilde programmeren, dat is me gelukt. Ik wilde een bepaald programma maken, dat wordt nu werkelijkheid.

Mensen zijn scheppers. De hele wereld is uit de geest geschapen. De auto bestond eerst in de geest (van iemand) voordat het uiteindelijk werkelijkheid werkt.

Maar dit geld ook voor gebouwen, vliegtuigen huizen en ga zo maar verder. We denken iets en creeeren het in de werkelijkheid.

 

Waar ligt de limiet? Hoe ver kunnen we gaan?

 

Ik denk heel ver. Als je kijkt wat we nu al kunnen met computers en bijvoorbeeld het inzicht in het menselijk lichaam (genen, DNA enz.) waar houdt deze ontwikkeling op? Logisch lijkt me dat het nooit ophoudt. Vroeg of laat kunnen we ons leven eindeloos rekken (of je dat wilt is een 2e), wellicht kunnen we door de tijd reizen, en ons sneller voorbewegen dan het licht. Maar laat ik het weer terug brengen op een behapbaarder niveau, namelijk ons eigen leven.

 

Wat kunnen we niet? Het valt me op dat veel mensen denken dat ze heel beperkt zijn. (en ja als je dat geloofd is het waar). Wat ik me afvraag is of het mogelijk is dat iemand die dit onzin vind omgebogen kan worden naar iemand die hier juist in geloofd en daar dus ook werkelijk de vruchten van plukt. Met andere woorden. Zit het ‘kleindenken’ in onze genen en kunnen we leren om ‘groot’ te denken? Is het een fysieke beperking? Of hebben we werkelijk de keuze om vrijer te denken en zo ons eigen leven eindeloos veel leefbaarder te maken. Ik weet het echt niet. Ik ben geneigd te geloven dat iedereen kan leren vrij te denken, maar ik kan mezelf niet als enige referentie gebruiken.

 

Heb je hier een mening over?

 

Gebruik alsjeblieft mijn forum (gebruikt topic Dagboek) om hierop te antwoorden. Ik ben namelijk zeer benieuwd hoe andere mensen hierover denken. Je kan anoniem je berichten plaatsen.