Zondag 25 Maart 2001

 

Laat ik beginnen met Hannibal. Dat was een kutfilm. Het was saai, heel ondiep en ik kon me de ontrekken aan de indruk dat de film vooral gemaakt was om mensen te schockeren en dat de rest bijzaak is. Gaat de eerste film vooral over het trauma van Clarice (silence of the lambs), hier ging het voornamelijk om Hannibal en zet er geen spoor van diepgang in en was het character van Clarice erg plat en ondiep. Daarnaast werd hun ‘relatie’ nogal overdreven uit het verleden herhaalt wat op mij erg ongeloofwaardig overkwam zodat het moeilijk is de rest van de film te accepteren.

 

Aankomende week is de laatste week voor mij bij Qua Raad. Ik heb er nu een half jaar gewerkt en voor mij is dat gewoon een maximum. Na vier maanden merk ik dat ik vaak al een beetje afstomp en dat de uitdaging er dan al weer uit is. Er komt wel een nieuwe uitdaging aan. Voor 21 Mei moet ik een ander systeem bij Verkerk gemaakt hebben dat voor een deel over het internet draait. De moeilijkheidsgraad is vrij hoog en het is een boel werk. Het systeem heb ik eerder in een iets andere vorm al gemaakt en daar heb ik zes maanden over gedaan. Alleen zitten daar wat onhandigheidjes in en is het niet perfect zoals ik het voor ogen heb. De laatste weken besteed ik ’s avonds nog wel tijd aan de studie (en vooral de vrijdagen) om zo goed mogelijk aan de slag te kunnen op 2 April.

 

Vorige week heb ik mijn eerste ‘ruzie’ gehad met Malinka. Het ging nergens over en nadat ik haar thuis had gebracht heb ik twee dagen niets gehoord. Ik had mezelf ook voorgenomen niet de eerste te zijn die contact op zou nemen, maar onder druk van mijn Collega Willem heb ik toch maar de eerste stap genomen. Destemeer omdat de de reden waarom we ruzie hadden nergens over ging.

 

Toch wel een beetje zenuwachtig stond ik voor haar deur (wetende dat zij hetzelfde moest voelen). Toen ze de deur open deed moesten we allebei lachen. Het enige wat ze zei was “Ik wist niet dat jij ook koppig was.”. En dat was het. We hebben er daarna nog over gepraat en gelachen, maar de spanning was direct weg. Was wel weer een unieke ervaring….

 

Vandaag moet ik nog wat aan mijn leerwerk doen. Malinka is naar de verjaardag van een vriendin. En Daam komt dalijk nog even langs om wat wintersport spullen te lenen.

Een ander ‘event’ deze week is dat de relatie van een vriend en zijn vriendin over is. Ze waren zo’n twaalf jaar samen en nu is het over.

 

Gisteren nadat ik Malinka naar haar werk had gebracht was ik nog even langs Raymond gegaan. Dat doe ik wel vaker op de zaterdag middag. Door hem ben ik nu helemaal waus van DVD en vooral geluidsinstallaties die daarbij horen. Hij had weer wat nieuws uitgeprobeerd. Een videoclipje gedownload van het net en het geconverteerd naar MPEG-1. Dat op een CD-tje gebrand en in zijn DVD gestopt. Het resultaat was verbluffend. Scherp beeld, goed geluid en dat voor mij zo’n 48 Mb. Errug de moeite waard om mee te experimenteren.

We hebben nog even indonesisch gehaald in Babylon (Sarinah), en het verbaasde me dat het van zijn huis (bij de sluisjes in Leidschendam) nog géén zeven minuten rijden is naar Centraal Station.

 

Daarnaast had ik nog een dompertje. Ik had over 1999 veel meer winst gemaakt dan ik had gedacht met het gevolg dat ik een hoop belasting moet bij betalen L. Aan de andere kant wel goed. Want de laatste tijd merkte ik een beetje dat ik een koopverslaving begon te krijgen. De meest onzinnige dingen leken me wel leuk te hebben en ik kocht die dan ook meteen. Nu heb ik een rem op mezelf gezet en probeer ik 2 maanden lang niks groots te kopen. Helaas is mijn ervaring hoe meer ik iets onderdruk, hoe erger de uitspatting……. (een huis?!?)

 

Wordt vervolgt….