Zaterdag 17 Februari 2001

 

Vrijdag is mijn doe-dag. Dan doe ik de klusjes waar ik door de weeks niet aan toe kom en in het weekend geen zin in heb. Zo’n extra dag per week heeft echt toegevoegde waarde.

Gisteren heb ik met mijn Moeder en Gerard afgesproken om, jawel, naar de Ikea te gaan.

Ik was er eerder dan hun en er bekroop me een gevoel van, ik hoop dat geen bekende me hier zien.

 

Ik verafschuw de Ikea. Als ik zaterdag ga klimmen en vanaf Monte Cervino terugrijd over de snelweg van Rotterdam naar Den Haag, dan komt het geregeld voor dat ik in een korte file sta omdat de oprit naar de Ikea vol staat. Tuurlijk ben ik ook een groot bewonderaar van de idioot die het concept zo succesvol heeft gemaakt.

 

Anyways, ik dus wat dingen gekocht voor de inrichting van m’n huis. Kussens, leeslampjes aan de muur voor naast het bed. De tafels in mijn huiskamer heb ik verwijderd en vervangen voor veel kleinere exemplaren die bovendien beter bij het interieur passen. Daarnast heb ik een soort ronde klaptafel gekocht die ik aan twee kanten kan inklappen. Als ik dat doe dan is het gewoon een klein wandmeubel. Als ik één kant uitklap kan ik er met twee personen eten of kan Malinka de tafel voor huiswerk gebruiken. Als ik hem aan twee kanten uitklap is het een eettafel voor vier personen. Daarnaast heb ik de verlichting in de huiskamer wat gezelliger gemaakt met spots en staande lampjes.

 

Het was een echte rotzooi in het huis en we zijn met z’n drieeen de hele dag bezig geweest om het te krijgen zoals het nu is, en nog is het niet af. Karton wel meteen afgevoerd en de oude tafels gedemonteerd.

Aan het eind van de middag heb ik ook meteen een nieuwe autoradio gehaald die zichzelf automatisch dichtklapt bij het uitschakelen van de auto, en die je niet kunt gebruiken zonder een electronische sleutel. Pest was alleen dat mijn radio helemaal van de accu wordt gehaald en de radio dus niet dichtklapt. Hier moet ik nog wat aan gaan doen.

 

Tja ik had een mazzeltje van de week. Twee jaar geleden had ik me voor een concept ingeschreven voor fl 500,-. Daar zat ook een bonussyteem aan vast. Ik heb geen zin om het uit te leggen, maar de mensen die me kennen weten dat ik zelf ook veel meegedaan heb aan ‘bonussystemen’ en er zelf één heb gebouwd die jammerlijk (en nog steeds onbegrijpelijk) heeft gefaald.

Ik had me ingeschreven bij Steve een Engelsman die ik al jaren kende, en ik deed het meer om hem een plezier te doen, dan dat ik er wat in zag. Maar van de week toen ik mijn bankrekening checkte zag ik dat er fl 2000,- gestort was. Dus een winst van fl 1500,- die ik niet meer verwacht had, had er zelfs nooit meer aan gedacht. Soms is het geluk met de domme, een heeeel soms met mij :-)