Woensdag 2 februari 2000

 

Aloha, ben ik weer. Af en toe vraag ik me wel af of het zin heeft om een ‘dagboek’ op het internet bij te houden. Toch houd ik hem aan. Het is in ieder geval een eenzijdig communicatie middel en helpt me toch af en toe te schrijven als ik niet aan een verhaaltje bezig ben (op het moment zelden). Momenteel slokt werk me ook zodanig op dat ‘vrije tijd’ gewoon het negatief is van ‘werk’.

 

Mijn moes is vandaag terug gekomen van haar vakantie op Bonaire en Curacao en zag er goed uit. Ik ben effe bij haar geweest en ze heeft wat verhaaltjes verteld en hoe leuk Gerard met andere mensen omgaat en dat ze overal zo welkom waren. Na twee weken is het toch weer leuk haar te zien en vind ik mezelf een sul dat ik niets leuks voor haar meegenomen heb (een bloemetje was toch wel het minimum wat ik had kunnen doen).

 

Doordat KNP afgelopen is, kan ik wat meer tijd aan Verkerk besteden en dat is nodig ook. Het systeem wat ik voor hun aan het bouwen ben is zo complex. Ik had van te voren niet verwacht dat het zo’n uitdaging zou zijn. Maar wel een leuke uitdaging en ik zal er erg trots op zijn als het af is en goed gebruikt gaat worden. Ik heb er in ieder geval weer een hoop van geleerd. En daarmee ook de imperfectie van Microsoft.

 

Anyway, this is what’s going on:

 

Eind februari ben ik klaar met werken en doe ik een paar maanden een stap terug. Niet als vakantie, maar om tijd te nemen voor wat ik echt wil. Anyway, dit heb ik al eerder gezegd, maar het verschil is nu dat ik een plan heb.

 

Verkerk zal me de komende maanden minimaal een paar uur per week nodig hebben. Genoeg in ieder geval om mezelf te kunnen onderhouden als ik geen geld zou hebben. Het helpen kan ik perfect met mijn laptop op afstand. Ik bel gewoon in en neem een beeldscherm over. Zo kan ik Verkerk en mezelf van dienst zijn. Nu heb ik een domein aangevraagd (www.4xs.nl _> Deze werkt nog NIET!). Daar ga ik aan een programma werken waar ik niet teveel over uit kan wijden uit vrees dat het (uiteraard brilliante) idee gepikt wordt.

Met dit systeem hoop ik de grote sprong naar rijkdom te maken.

 

“Aha, je zit er dus toch in voor het geld!”, hoor ik een paar mensen voor hun beeldscherm uitroepen. Ach, denk wat je ervan denken wil. Ik zeg dat ik geld niet interessant vind en er zeker niet gelukkiger van wordt, maar het hebben van geld biedt me misschien de mogelijkheden die ik nodig heb om met mijn leven te kunnen doen waarvoor ik geboren ben.

 

De mogelijkheid om te reizen en toch wat te verdienen lijkt me in ieder geval errug leuk en ik ga er dus ook voor....

 

De laatste tijd vraag ik me wel eens af of ik verslaafd ben aan computers. Mensen om me heen vinden die gedachte onzin. Ik doe immers zoveel andere dingen en leidt een normaal leven. Toch denk ik dat er meer over te zeggen valt. Zo kan ik me geen (leuk) leven voorstellen zonder computer. Het idee dat ik geen computer mee aan zou mogen raken lijkt me verschrikkelijk. Dus als je mijn eerdere stelling onzin vond, neem je de gedachte van mij misschien in heroverweging J

 

Wist je dat je tegenwoordig al horloge hebt met GPS?  GPS staat voor Global Positioning System. Zo’n horloge communiceerd met satelieten om te bepalen wat je coordinaten op aarde zijn, met andere woorden, waar je bent. Nu is dat voor jouw wel leuk om te weten, maar het betekend ook dat als je zo’n ding verplicht bij je hebt bijvoorbeeld jouw baas ook weet waar je geweest bent, of de belastingdienst, of of of.

Dit klinkt als een ver van me bed show, maar bedenk het volgende eens: Je hebt rekening rijden en daar doen ze momenteel proeven mee. Weet je hoe dat werkt? Als je tijdens de spits op de snelweg rijd langs een grote stad, dan moet je tol betalen. Een chip met je auto communiceerd met zo’n controle poort en PATS automatisch wordt het geld van je rekening afgeschreven. Niet alleen vervelend dat het geld kost, maar de belastingdienst weet precies waar en wanneer je door zo’n poort gereden bent (immers op basis daarvan betaal je), dus weet de belasting waar en wanneer je ergens geweest bent. Stel je nu nog voor dat je mobiele telefoon zo’n GPS heeft (bestaat al), over je betaalpas (BlueTooth à bestaat ook al!). Als je alles eletronisch betaald kunnen ze nu al vaak zien waar je geweest bent (welke winkels, tijdstip etc. Etc.). Niet om je bang te maken, maar als je bezorgt bent om je privacy, zou ik er maar snel aan wennen, want alleen je fantasien zijn op den duur private.

 

Ik schrijf erover omdat het me bezig houdt, net zoals een hoop andere dingen. Je weet dat ik een doel in het leven zoek, maar als je goed kijkt naar de rest van de natuur, is je doel uiteindelijk voortplanting.

 

It’s time to go sleep, so I bid you goodnight.

 

Henri