Maandag 25 december 2000

 

Well… First of all….

 

Merry X-Mas

 

 

Er zijn eigenlijk twee typen mensen als het gaat om kerstmis. De 1e groep houdt ervan, de 2e groep heeft er een hekel aan. Dit is een ongelofelijke cliché, en in dit stuk zullen meer clichés volgen. Ik kan het dus niet laten om ook mijn kerstgevoel te uiten.

 

Ik behoor overigens tot de 2e groep. Ik zal proberen uit te leggen waarom.

 

Mijn voornaamste reden is dat je met een verplicht feest wat zo wereldomvattend is de eenzaamheid van mensen die geen sociale kringen hebben geaccentueerd wordt. Immers zij worden er vooral deze dagen op benadrukt dat ze eenzaam zijn. Moet je dan geen kerstfeest geven om die groep te sparen? Nee, ik denk niet dat dat een reden is waarom je het niet moet doen, maar het is wel iets wat mij bezighoud. Iedereen kent ze, de mensen die je eigenlijk wat meer aandacht zou moeten geven omdat de kans dat ze alleen zijn bij kerst redelijk aanwezig is. Ik kan het niet opbrengen om bij die mensen langs te gaan. Dit is een slechte eigenschap, en ik vind het jammer dat ik deze heb. Maar erger vind ik de groep mensen die met kerst zich opofferen om gastheer te spelen voor deze mensen. Laten we X maar uitnodigen anders zit ie (of ze) alleen met kerst. Dit gepaard met een gevoel van tegenzin, en opoffering. Wees dan consequent en laat je vaker horen dan alleen bij kerst of nodig diegene dan niet uit.

 

Zelf kan ik me voorstellen dat ik later veel alleen zal zijn. Gewoon door mijn aard van leven en omdat ik me over het algemeen goed kan vermaken in mijn eentje en ik van avontuur houdt. Avontuur betekent wel vaak iets dat je in je eentje doet. Ik weet natuurlijk niet of ik ‘later’ zal trouwen, maar er is een kans dat ik dat nooit doe. En ik zou het vreselijk vinden als mensen mij dan uit zouden nodigen omdat ze weten dat ik alleen was met kerst. En ik zal dan altijd twijfelen als ik uitgenodigd zou worden. Willen ze me zien omdat ze me graag mogen, of nodigen ze uit omdat ze het zielig vinden. Laat ik het voor op stellen dat ik NOOIT zielig gevonden zou willen worden. Ik heb zelf weinig medelijden met mensen (maar voel wel compassie).

 

Kijk, kerst is best leuk dit jaar. Vandaag ga ik naar Malinka en ’s avonds nog naar Co. Morgen kook ik voor Malinka en gaan we ’s avonds uit met wat vrienden. Ook nieuwjaar zal gezellig worden. We maken een soort tent op het plein waar Malinka woont inclusief warmtekanon, en ook Jeff, Monique, Daam, Jasper en vriendin zullen o.a. van de partij zijn.

 

Mijn oordeel is ook niet helemaal eerlijk, soms worden er mensen uitgenodigd die je het hele jaar verders niet ziet,maar die wel werkelijk welkom zijn en wiens aanwezigheid toegevoegde waarde heeft. Toch is het de associatie met die mensen wat mij in een mineur stemming brengt als ik alleen al aan kerst denk.

 

Wat religie betreft. Iedereen mag voor zijn mening uitkomen, maar religie is een ‘killer’. De grootste wereldproblematiek wordt nog steeds veroorzaak door onverdraagzaamheid en verschil in religie. Als het begrip religie er niet geweest was, hadden mensen waarschijnlijk wel een andere reden gevonden om elkaar de hersens in te slaan. Toch is religie de oorzaak van ontelbare moorden, en kerstfeest is bij uitstek een feest van religie.

 

Dan is er nog een 3e reden waarom ik het niet op kerst heb. Dat is het vreten. Alles staat in het teken van eten (en zuipen). En dan het binnenzitten, de verplichtingen om met familie te zijn. Toegegeven het kan heel gezellig zijn, alleen ben ik allergisch voor verplichtingen. En mijn eeuwig lieve mamskibeat begrijpt dat.

 

Zo. Ik ben uitgezeken J heh heh, dat is eruit.

 

Het is nu bijna 13:00, en ik zou nu ongeveer bij Malinka moeten zijn. Het is overigens prachtig weer, maar niet de witte kerst die voorspeld is. Her en der ligt nog een stukje sneeuw, maar niet ‘The Real Thing’.  Op kerstavond doen zij bij Malinka aan kadootjes ipv bij sinterklaas. Ik ben lekker naar huis gegaan om een ontspannen potje AOE ofzo te spelen, alleen kwam het daarna niet van. Ik heb administratie gedaan en er lag best een hoop. Dat heb ik afgemaakt en ik ben helemaal klaar voor de administratieve jaarafsluiting. Dat lucht me op. Mijn bureau waar ik mijn taken altijd onder mijn monitor stop is leeg, en ik ben dus echt klaar. Alle belastingen en rekeningen zijn betaald. Ik was om half twaalf zo moe dat ik vroeg mijn bed ben in gegaan, en ik werd om half negen wakker. Ik had nog steeds een productieve bui dus heb ik wat andere klusjes op de computer gedaan die ik ook al maanden had uitgesteld. Ik heb nu een 100 Mbit netwerkje thuis (10 x zo snel als een gemiddeld bedrijf), en ik heb de hele security dichtgetimmerd. Een goede hacker die nu nog via Internet op mijn netwerk komt J.

 

Al mijn data is versleuteld op mijn server gezet, en de internetcomputer heeft geen enkele gedeelde bron zodat ellende van buitenaf niet meer mogelijk is. Zelfs een trojan horse kan bij mij niet veel meer aanrichten (hooguit dat mijn computer de virus forward, dat is bijna niet uit te sluiten).

 

Daarnaast ben ik in de weer geweest met nieuwsgroepen. Iets wat miljoenen mensen al weten, maar waar ik zelf altijd zoiets had van “Wat moet ik ermee?”. Een klant wil er meer mee gaan doen, dus moest ik er even kennis over opdoen.

 

Ook heb ik nu de spullen van het net gehaald die het gemakkelijk maken om MP3 files rechtreeks op CD te schrijven zodat je het in de auto af kunt luisteren. Lang leven Napster, AudioGrabber en AudioActive studio. Napster is een programma waarmee je alle mogelijke muziek kunt downloaden via het internet. Als er een hit uitkomt kun je die op het internet al wekenlang downloaden.

Napster heeft verscheidenen rechtzaken lopen, maar wint ze vooralsnog wel. Het grote vraagstuk bij Napster is namelijk of de rechten van artiesten geschonden worden. Immers zij verdienen geen cent aan hun muziek als je ze via Napster download. De discussie die gevoerd is, is of er door het gemakkelijk downloaden van muziek er minder CD’s gekocht worden.

 

Eerst dacht ik dat het wel mee zou vallen. Je download wat en als je het leuk vind koop je het in de winkel. Niets is echter minder waar. Door de tools die ik heb kan ik elke CD immers zelf maken. Sinds napster heb ik niet één CD meer gekocht. Voel ik me daar lullig over? NEE. Absoluut niet.

CD’s zijn veels te duur, en pas als CD’s maximaal fl 25,- gulden kosten zal ik ze weer kopen. Zelfde geld voor computerspelen. Deze zijn ook veels te duur, daarom kopieer ik ze.

 

Het enige wat ik legaal in de winkel koop is de software die ik bedrijfsmatig gebruik (MS Office, Windows, Cubasis etc.). Ik denk dat als die prijzen omlaag gaan, veel meer mensen legaal software zouden kopen. Van de week downloade ik zelfs programma’s om Sony Playstation spellen te kunnen spelen op de PC (en nintendo64 enz. enz.). Alleen vind ik die spellen weinig aan.

 

Gisterochtend had ik ook nog een cleaning bui. Mijn huis weer schoon gemaakt. Mijn droger is een week geleden stuk gegaan, en nu is ook mijn wasmachine kaduk. Ook uit mijn stofzuiger kwam een rare lucht van electriciteit, en mijn auto had ook nodig een beurt nodig. Ik ben slecht in het onderhouden van dingen en ik baal daar vreselijk van. Vandaar dat ik besloten heb toch maar iemand te zoeken voor de huishouding J J J Alleen schijnen die nog zelfzamer te zijn dan ICT-ers.

 

Tussen oud en nieuw werk ik ook voor het project bij QR. Dit doe ik vier dagen in de week. De 5e dag werk ik bij Verkerk, maar daar wil ik mee stoppen. Het heeft geen toegevoegde waarde meer voor me, en die 5e dag kan ik goed voor zelfstudie gebruiken…….

 

Het wordt tijd dat ik in mijn auto stap…….

 

Wie dit leest heeft uithoudingsvermogen. It’s kind ‘o’ boring geloof ik…