Woensdag 20 december 2000

 

Okee, keuzes zijn gemaakt.

Ik blijf bij QR werken tot minimaal 31 Maart 2001, voor vier dagen in de week. Na wat gesprekken en afwegingen heb ik er toch voor gekozen te blijven. De mensen zijn aardig, de opdrachten leuk, en het tarief is wat bijgesteld (ik heb immers nu meer kennis van het bedrijf).

 

Nadelen zijn dat ik door files vaak laat moet beginnen en dus ook laat eindig, wat weer neer komt dat ik Malinka ’s avonds weinig kan zien, en er weinig van een avond overblijft. Daarnaast betekent het ook meer dan 8 uur reistijd in de week, en dat is in principe dus ook een werkdag.

 

Afgelopen zaterdag had ik voor QR een kerstfeest in de Efteling. Samen met Malinka, en daar een hotel genomen. Het was gezellig en ze hadden echt moeite gedaan om de ‘winter Efteling’ zo mooi mogelijk te maken. Na het feest hebben we nog in het donker door het park gewandeld. De sprookjes sfeer is dan veel sterker. Het is koud, donker, en met gekleurde lichten waren alle attracties, paleisjes etc magisch verlicht. In het sprookjes bos stonden we nog wat te kletsen toen we wat telemarketeers hoorden aanlopen. Die hebben we zo vreselijk laten schrikken dat ik er bijna van schrok. Ze konden er om lachen en aangezien ze ook een bakkie op hadden was het gezellig. Één ontpopte zich als stand-up comedian en deed een relaas over dat de poppen uit het sprookjesbos ook rechten moesten hebben. Dit kwam ook omdat we zo luidruchtig waren dat die poppen wel een *&*%@^ avond moesten hebben. De hele dag werken in de kou en dan ’s nachts nog wakker gemaakt worden door dronken gasten J

 

Ben onderhand thuis. Ben op de stage-school van Malinka geweest. Daar hadden ze een soort kerst fancy-fair. Kon ik de ettertjes uit haar klas (groep 4, een +/- 7 jaar) zien, maar die waren druk met andere dingen bezig. In een polonaise liepen ze door de mensen heen, lyrisch zingend “ Kom naar groep vijf, daar zit een lekker wijf, kom naar groep zeven, daar is niks te beleven, kom naar groep vier, dan krijg je veel plezier...” Wel grappig.

 

Vrijdag ga ik naar de tandarts... De zoon van Peggy (vrouw van Co) is sinds kort afgestudeerd tandarts, en hij gaat me helpen. Ben al meer dan een half jaar op zoek naar een tandarts, maar in de randstad is er geen te vinden. Dus da’s wel lekker.

 

Met nieuwjaar ben ik bij Malinka. Zoals ik haar ontmoet heb (EK, BBQ op straat enzo), gaan we nu ook doen met nieuwjaar. Zeilen spannen, een warmte blower, bier, wijn, muziek. Dus we zetten een deel van de straat af, en maken er wat leuks met de hele buurt van.

 

Er zit te weinig diepgang in de dingen die ik schrijf, het is alleen nog maar een feitelijk verslag, maar daar gaat verandering in komen (ik voel het...) J