Dinsdag 5 December 2000

 

Ik ga niet schrijven over Sinterklaas. Dat zal te erg voor de hand liggen. En dan de hamvraag, bestaat Sinterklaas?

 

Ik denk het wel. Het is maar hoe letterlijk je het ziet. Voor kinderen is Sinterklaas een man die kadootjes geeft op 5 December. En Sinterklaas heeft een mooi kostuum en laat zich omringen door zwarte pieten. Nou die man bestaat hoor, ik heb hem in het weekend rond zien lopen door Leidschenhage.

 

Zoals Winnie de Pooh filosofeerde. Het ziet eruit als Honing, het ruikt naar honing, het smaakt naar honing, dus zal het wel honing zijn. Ik zie een man in een sinterklaas kostuum, hij geeft kado’s aan kinderen en heeft zwarte pieten om hem heen, dan zal dat wel een sinterklaas zijn. Ik twijfel niet meer aan zijn bestaan, geen moment.

 

Verders wel weer een aardig weekend gehad. Malinka heeft het weekend niet gewerkt en had sinds lange tijd het gevoel van een echt weekend. Marlene mijn halfzusje uit Amsterdam gaf een Housewarming in haar nieuwe huis, en daar kwam ik ‘familie’ tegen die ik al jaren niet gezien had. Gaby (dat is een jongen, spreek uit als Kebie), is een neef waar ik heel vroeger goed mee op kon schieten ook nu konden we weer lachen, en a.s. zondag ga ik naar de verjaardag van zijn vrouw.

 

Zondag liepen we voordat het donker werd nog over het strand. Toen vroegen een paar hindoestaanse mensen of er nog vuurwerk kwam. Ik wist het niet en het pas pas tien voor vijf. Maar de man bleek gelijk te krijgen. Juist omdat die mensen het aan ons vroegen bleven we langer op het strand dan de bedoeling geweest zou zijn, en jawel, er was vuurwerk.

Het zijn kleine dingen die zo’n zondag toch een extra vleugje geven. Daarna heeft Malinka nog huiswerk gemaakt en heb ik wat achter de computer gezeten om nu eindelijk eens de CD’s te maken die ik Malinka maanden geleden al beloofd had.

Ik download alle mogelijk muziek als MP3 naar mijn computer, zet ze dan om naar het reguliere CD formaat en schrijf ze daarop weg zodat ze in elke CD speler beluisterd kunnen worden. Is wel aardig J Voor de CD’s die ik voor Malinka heb gemaakt heeft ze nu zelf de hoesjes gemaakt.

 

Het is nu 6 December en gisteren hebben we gecourmet bij Malinka. Ze was in een vrolijke bui, en dan is ze echt grappig. Ik hou bereveel van haar!! Ze heeft nu stage op een basisschool en ik zou graag een keer stiekum meekijken hoe ze dat doet…

 

Op m’n werk is het druk. Het is een echte uitdaging en succes is nog lang niet verzekerd. Op alle fronten moet ik scherp zijn. Ontwerpen, programmeren, regelen en begrijpen hoe de andere onderdelen werken. Ik moet mensen opleiden, begeleiden, zelf ook veel leren en al met al is het best leuk, maar heel vermoeiend. En ook veel ’s avonds, dus verder heb ik weinig tijd voor de dingen die ik zou willen doen.

 

Het is half twaalf dus misschien een keertje vroeg mijn mandje in….