Vrijdag 10 November 2000

 

Vrijdag.... Bij QR is dat een speciale dag. Dan is er namelijk haast niemand.

In het kader van de file-problematiek (ik bedoel dit grappig), is het goed dat mensen vier dagen werken, dat betekent 20% minder verkeer op de weg. Maar als je met brandende vragen zit is dat minder.

 

Vanochtend weer in de file gestaan, en het kost me steeds meer moeite om mijn stemming dan goed te houden. Hier moet ik echt iets aan gaan doen.

Ik werd wakker om 7:20 en toen heb ik nog een half uur na zitten denken. En ben meteen op een paar goede ideeŽn gekomen. Ik weet nu wat ik met 4xs.nl wil gaan doen. Maar dit betekent wel dat ik een hoop werk te doen heb. Wist je dat deze datum van vandaag perfect is om binair uit te drukken (met nullen en enen), morgen trouwens ook. Volgend jaar trouwens ook. Met 1 januari gaat dat ook op.

Vandaag wordt dan 001110. morgen 001111, 1 jan wordt 010101 en ook 1 oktober kan er natuurlijk bij 001001.... Pfff als je dit leest moet je me 1) Heel aardig vinden 2) Niks te doen hebben.

 

Zoals je wellicht weet heb ik geen hoge pet op van studenten en consultants. Studenten zijn vaak misplaatst arrogant en denken dat ze het gemaakt hebben. Consultants zijn vaak de mensen van de theorie en kunnen niks verwezenlijken. Dit is natuurlijk generaliserend, en ik vertel je nu gewoon mijn idee over ze. Maar nu Malinka op de Pabo zit, veranderd mijn beeld wel een beetje. Jezus, wat moeten ze veel doen. Tuurlijk zal ze door de tijd heen efficiŽnter leren werken, maar zelfs dan blijft het echt een hoop. En zij (en ik) worden daar soms niet vrolijk van. Vind het wel heel knap dat ze het strak volhoudt. Als ik maar 10% van haar discipline had.....

 

Gisteravond reedt ik terug van Malinka naar huis. Het was niet zo laat, en op het laatste moment heb ik afslag voorburg genomen en ben ik even naar restaurant Kreta gegaan. Was daar al drie maanden niet geweest en natuurlijk kreeg ik dat direct voor mín kiezen.

Klanten waren al weg, en ik heb een uurtje gezellig gebabbeld. Ik heb er vijf jaar in de weekenden gewerkt, dus is het toch een beetje familie van me. Ik spreek ook een beetje Grieks, dus dat is weer leuk om dat te doen. Manos is onderhand getrouwd, alleen zijn vrouw kan niet zo goed aarden in het restaurant, dus zijn ze samen naar vrienden in Duitsland verhuist en werken aldaar. Jammer, maar dat was de reden waarom ik ook weinig van hem hoorde. Vroeger dronken we nog wel eens wat samen of gingen we uit.

 

Ik weet nog niet wat ik in het weekend ga doen, maar ik hoop dat ik de tijd kan vinden om verder aan mijn pagina te werken, strandweer wordt het in ieder geval niet....

 

Henri