Dinsdag 3 Oktober 2000

 

Hmm, dit is het mooie van Internet. Ik zit ’s ochtends achter mijn computer (vers uit bed), en Marcel stuurt meteen een berichtje ‘goed dat je net weg bent uit Tanzania’. Ik vraag waarom, zegt ie dat er een aardbeving was. Wat ik grappig vind is dat Marcel kan zien dat ik achter mijn computer zit (aan MSN), hij ook al het nieuws heeft gezien op het Internet, en ik dan net het gevoel heb dat ik niet eens alleen thuis ben :-) Just a thought….

 

Dan het verhaal van de motor. Ik zou eigenlijk op 16 September afrijden. Toen zat ik natuurlijk in Tanzania. Gelukkig heb ik een goede instructeur en die heeft de datum op kunnen schuiven naar 2 Oktober (gisteren dus). Was er 1 klein probleem. Dit wist ik pas vorige week woensdag en ik had mijn theorie examen voor de motor (die is anders dan de auto) nog niet. Ik bellen voor een afspraak. Alles volgeboekt tot 17 Oktober. Zonder theorie, geen praktijk (in reality this isn’t necessarely true). Anyways, vrijdag maar op de bonne-foi mezelf op de wachtlijst laten plaatsen, maar gelukkig kwamen veel mensen hun afspraak niet na en kon ik mijn theorie doen. Veel mensen zaten daar al voor de 2e of meerdere keer, en waren behoorlijk zenuwachtig. Ik had een hele twee en half uur geleerd, maarja zullen andere zeggen ik heb al een auto rijbewijs, en was wel een tikkeltje zenuwachtig. De vragen waren vrij gemakkelijk en ik ben dus geslaagd voor dat theorie. Goed dat was stap één. Maar dan de praktijk. Ik had een pakket gekocht van 17 lessen, en ik was pas op les tien. Uiteindelijk heb ik nog een les genomen voor het afrijden en in het weekend.

 

Maandag was dus de dag. De hele dag was het redelijk weer, maar precies die drie kwartier toen ik af moest rijden stortregende het en was ik nat tot op mijn bilnaad. En het was voor het eerst dat het regende tijdens het rijden. Ook de examen route was mij geheel onbekend, en ik moest de remproef doen op natte stenen. En en en.

Niettemin. Ik ben geslaagd >:->

Het geluk is met de domme, maar hebben is hebben.

 

Paspoort is zeiknat (ligt nu te drogen voor het raam), evenals mijn portomonnee. Moest echter direct door na het examen om een soort van sollicitatie gesprek te houden bij Qua Raad in Amersfoort. Een pittig gesprek (van 5 tot 9 uur ’s avonds), woensdag ga ik daar beginnen. Nu zag ik dat iemand van Qua Raad nog wel eens mijn dagboek leest, ben dan benieuwd wie dat is…

 

Malinka en ik zijn ook nog steeds verliefd en vanavond gaan we naar Leiden is ontzet. Vandaag moet ze ook voor het eerst al voor de klas staan en ze is daar wat zenuwachtig over. Ze heeft het wel goed voorbereid en ik denk dat het beter gaat dan ze verwacht. Met verkering is je leven wel erg snel vol!! Toen ik alleen was had ik al het gevoel dat ik het druk had, maar nu heb ik dat helemaal. Toch ben ik nog niet zo erg als Rich en Mich. We wilden met z’n alle ergens wat gaan eten, trokken ze allebei de agenda wanneer dat zou kunnen. Op zich is dat nog niet zo erg (ik zou ook een agenda moeten gebruiken), was het niet dat ze pas in November konden afspreken!! Met grote ogen bekeek ik dit tafereel en had het gevoel dat de wereld gek geworden was. Of in ieder geval omgekeerd. Waar zijn die vrije jongens van vroeger gebleven?!? Hihi

 

However. Ik moet ook nog veel doen vandaag en ga er maar meteen aan beginnen. Boodschappen, rijbewijs ophalen, huis schoonmaken, contract opstellen, facturen versturen, administratie bijwerken…..

 

Want vanaf morgen er weer tegenaan…..

 

Henri