Maandag 28 augustus 2000

 

Ahum. Ik kom niet altijd mijn worden na. Het is een fuckin’ lange tijd geleden dat ik geschreven heb, en verbaas me dat ik nog uberhaupt bezoekers heb. Wees welkom.

 

Ik zal open en eerlijk zijn, en ja er is veel gebeurd de laatste tijd. De voornaamste reden dat ik weinig schrijf is (naast tijd) de liefde. Ik ben verliefd op Malinka en toch zet dat mijn wereldje op zijn kop. De noodzaak om te schrijven is er, en nu is ook het juiste moment om te schrijven. Voor de komende maand is dit waarschijnlijk het laatste wat ik schrijf, op mischien een klein stukje je op het eind van de week na dan, maar voordat ik daar verder over vertel eerst Malinka.

 

I am a lucky bastard! That much is sure. Zoals ik eerder al verteld heb, ben ik haar tegengekomen tijdens het EK deze zomer. Door een ‘slip of the tongue’ van de moeder van Malinka –In een gevleugelde bui vroeg ze of ik ook naar Lanzarote toe kwam als zij daar op vakantie waren- heb ik dit ook gedaan (na aandringen van Malinka). In Lanzarote een heerlijke week gehad en verliefd geworden op haar. Het mooie was dat het echt op vakantie groeide. Onzekerheid en onwennigheid in het begin, tot echt iets moois aan het eind. Ik ben maar een weekje geweest van de drie weken dat ze daar was, en heb toch wel een weekje onzeker gevoeld of het nog wat zou zijn als ze terug was. Nou, het is nog steeds wat J

Eigenlijk wel intensief, en zoals ik eerder schreef; ‘ Als je lief hebt droom je van niets anders’

 

Ik heb de maanden July en Augustus vrij van werk genomen om na te denken waar ik me nu echt mee bezig wilde houden. Nadenken heb ik niet echt gedaan de laatste twee maanden (lees mijn stukje over thema’s), ben vooral opgegaan in de liefde en andere dingen en heb ook weinig een computer aangeraakt, en mijn laptop was in reparatie.

Eigenlijk ben ik best wel zeker over mezelf. Ik twijfel nauwelijks aan mijn capaciteiten en merk dat ik echt wel wat kan. Toch voel ik me nog wel eens onzeker na Malinka toe, onterecht overigens (ze geeft me echt het gevoel dat het gevoel wederzijds is), maar toch voel ik het, reden om na te denken niet?

Mijn moes heeft haar nu ook gezien, het is serieus immers, en gelukkig vind zij Malinka een ook leuke meid. We schelen overigens bijna twaalf jaar, ik ben 28 Malinka is net zeventien geworden. And whatever people may think, I am pretty happy and things turn out to be pretty well.

 

Afgelopen week ben ik oom (en peetvader) geworden. Dit doordat Judith mijn halfzusje op 21 Augustus geboorte aan een zoon heeft gegeven: Morgan Henri Halvorson. Nu nog een keer regelen dat ik hem life ga zien J

 

Afgelopen week in Zuid-Frankrijk geweest met Co en familie. Gezellig in Saint Cecile in de Provence (in de buurt van Orange en Avignon). Mooi huis, mooi weer, gezellige mensen en relaxed afgelegen. En eigenlijk was dit de afsluiter van twee maanden niet werken.

 

Nu ben ik echter terug en gues what? Opeens werk zat. Een (bjina zekere) opdracht voor een maatschappij in Utrecht voor een maand of drie, maar onverwachter nog: Ik ga voor werk drie weken naar Tanzania!! En nog ontwikkelingssamenwerking ook! Iets waar ik jaren al naar toe leef, en a.s. maandag ga ik er al naar toe. Het is in Dar es Salaam, niet de hoofdstad, maar wel de grootste stad van Tanzania. Het project loopt al jaren en komt nu tot een eind. De uiteindelijke opdrachtgever is het ministerie van onderwijs en het project wordt grotendeels betaald door de Europese Gemeenschap.

 

Eén van de dingen die gedaan zijn tijdens het project is een leraren telling. Nu moeten al de verzamelde gegevens electronische opgeslagen worden zodat er statistieken en management informatie uit ontrokken kunnen worden. Samen met wat medewerkers van het ministerie gaan we dat in deze drie weken verwezenlijken.

Ik vertrek op maandag 4 september om 18.10 van Schiphol vlucht SR 795 (swiss air).

Kom terug op zondag 24 september om 21.40 met vlucht SR784.

 

Voor noodgevallen heb ik plaatselijk een mobiele telefoon : 00255-812608320

GSM is daar net aangelegd, maar weet niet of mijn telefoon daar zal werken. Daarnaast blijf ik goed bereikbaar per email: laptob@planet.nl of anders mijn doorgaanse email adressen.

 

Ontwikkelingssamenwerking is iets wat ik al heel lang had willen doen, grappig is het dan dat ik twee maanden de tijd had om daar mee bezig te zijn, ik er niets voor gedaan heb, en het nu in mijn schoenen geschoven krijg. Dat zet me toch wel eens aan het denken.

 

Maar omdat ik zo spoedig moet vertrekken zijn er een hoop dingen die ik snel af moet maken. Ik moet Relink opleveren en wat aanpassingen doen voor Verkerk en en passant ook nog quality time vinden met Malinka. Stop er nu dus mee, en mischein dat het me lukt om mijn dagboek ook daar bij te houden. Als er wat is zul je het in mijn dagboek vinden.

 

So long…..

 

Henri