Woensdag 12 juli 2000

 

Hehe, mijn moeder belde net op, in leidschendam is het bewolkt. Hier schijnt de zon en ik zit lekker met de ramen wagenwijd open. Nu is mijn positie niet zo fortuinlijk, heb de hele ochtend lopen strijken, maar goed, beter dan dat ik dat deed terwijl het buiten bewolkt en fris was.

 

Nu ik klaar ben met werken zijn er veel positieve dingen gaande. Ten eerste: Ik heb leren strijken. “Wat!?!?”

Ja, ik kon natuurlijk altijd wel een beetje de kreukjes uit mijn blousen en t-shirts halen, maar naast dat een eindeloos gevecht was, werd het er per defenitie niet echt beter op. Ik vroeg me ooit wel eens af waarom een strijkplank zo’n specifieke vorm heeft. Welnu, dat is zodat je over het einde een T-shirt heen kan trekken zodat je niet probeerd een dubbele laag stof te strijken, wat per defenitie niet lekker gaat. Je raced eroverheen en trekt dan aan de zijkant om het volgende stukje stof te kunnen doen. Als je dit vreselijk stupide lijkt, voor mij was het de heruitvinding van het wiel ;-)

 

Op het laatste moment kwam ik er nog achter dat ik geen papier had, en geen schoenen die ik aan zou kunnen doen onder korte broeken. Het laatste paar wat ik had, heb ik omzeep geholpen onlangs tijdens mij kano-avontuur. Nu zit er een hele winkelstraat 50 meter van mijn huis, maar nooit heb ik daar gewinkeld, ik ging meestal gewoon naar leidschenhage, vertrouwd, en voor een aantal dingen hang ik best wel aan gewoontes. Nu liep ik daar vond ik het ideaale paar schoenen waar ik normaal gesproken over de fl 100,- voor betaalde. Nu slechts fl 29,-. Was het enige en laatste paar wat ze hadden….

 

Doorgelopen voor een schrijfblok zag ik daar in de badhuistraat een haringkarretje staan die al zo oud is als Scheveningen zelf, maar nergens ter wereld (en daar ben ik zeker van) is een broodje haring met uitjes zo lekker als bij dat stalletje. Genietend van mijn koopje en de haring slenterde ik weer terug naar huis (na de rest gekocht te hebben).

 

De laatste weken heb ik me zelden zo ontspannen gevoeld. Vind het allemaal wel best zo. Vooral dat vooruit zicht van een tijdje niets doen, doet me goed. Ook voor het eerst heb ik mijn spullen gepakt vroeger dan een kwartier voor vertrektijd. Zelfs voor dat jaar naar Australie moest ik me het laatste moment haasten J

 

Om zes uur heb ik afgesproken met Mika-man om ergens wat te eten. Clemence eet wat met collega’s dus vandaar. Om half negen gaan we klaverjassen, dat sluit dan dus mooi aan. Om drie uur ’s nachts moet ik op schiphol zijn, dus met een beetje mazzel hoef ik niet te slapen. Ik doe mijn bagage dus alvast in de auto zodat ik niet terug hoef naar Scheveningen als ik eenmaal in Leidschendam ben.

 

Op speciaal verzoek van mijn moes zijn hier de reisgegevens in geval van nood:

 

Vlucht heen:    13-7 HV557 05.05 – 08.30

terug    20-7 HV558 09.30 – 14.40

Verblijfplaats   : Lanzarote, Puerto del Carmen, app. Tabaibas

 

Verders weet ik ook niks, maar heb zowel de digitale als de analoge camera bij me, dus als er nog wat de moeite waard is te fotograferen zal ik het ook maar plaatsen. Deze pagina verhuis ik binnenkort naar 4xs.nl aangezien ik maar 2 MB homepage heb bij Casema.

 

Heb alleen mijn ‘libretto’ (a5 laptop) bij me, en daar houdt ik mijn homepage niet meer bij, dus het volgende wat ik schrijf zal op zijn vroegst 20 juli zijn.

 

Henri