Maandag 7 July 2000

 

“Als je lief hebt, droom je van niets anders”

 

Dit las ik als slottekst in een stuk uit de Filosofie Magazine. Het stuk ging over Albert Camus, een filosoof uit de vorige eeuw (20e that is). En heeft erg veel indruk op me gemaakt. Ik kan niet precies (zonder het te lezen en over te schrijven) uitleggen wat de filosofie allemaal inhoudt, maar het komt een beetje op het volgende (cliché) neer:

 

Geloof in een leven na de dood en geloof in het algemeen weerhouden je ervan in het ‘nu’ te leven. Er is geen ander doel in het leven dan het ‘mens zijn’, en je kan alleen maar voelen en leven op dit moment. Niet in de toekomst. Het ‘mens zijn’ is een het doel, en pas als je daar werkelijk van doordrongen bent kun je gelukkig zijn.

 

Het gaat nog veel verder dan dit, en het klinkt natuurlijk als een cliché maar de uitleg eromheen maakte dat het best veel indruk op me maakte. En vandaar de eerste regel. Maar dat is nog niet alles, hehe.

 

Er rent iemand al heel de dag door mijn hoofd, en ja, dan droom je van niets anders J

Ik zit nu in een tweestrijd of ik hierover nu verder kan schrijven aangezien ik nu iemand anders in verlegenheid kan brengen. Ik laat het nog even rusten, give me some time to think about.

 

Ik heb best een leuke week gehad. Het gehele EK (voor zover ik het gezien heb) heb ik de wedstrijden van Nederland bij Jeff bekeken. Die heeft zo’n grote beamer waarmee het net lijkt alsof je in de bioscoop zit. En nu had hij het zo gemaakt dat het scherm naar buiten toe stond zodat we op de voorstoep van Jeff konden kijken. Aangezien het daar een gezellig buurt is, zijn er ook veel buren geweest die het bij ons dus meekeken. En met die buren heb ik een beetje een band opgebouwd. (Jeff had die al)

Heel gezellig en zodoende keek ik naar elke wedstrijd uit. En zelfs toen nederland verloor hebben we nog tot in de nacht buiten gestaan met een drankje en was het nogsteeds gezellig. Omdat de finale dan niet bekeken hoefde te worden hebben we met z’n alle een BBQ afgesproken op die zondagavond. Dat was gisteren dus.

 

De vrijdagavond daarvoor zijn Jeff, Aad (Vrijgezelle buurman met 2 kinderen), Malinka (een buurmeisje, mooie naam heh?) en ik in het stadshart van Zoetermeer uitgeweest, ik wist niet dat Jeff kon en wilde dansen, but that’s what he did. Ik ben om een uur of drie afgetaaid aangezien ik nog moest squashen om tien uur. Zondag belde Daam en Jasper nog om te gaan Kanoen in Schipluiden. Daar heb ik lekker een kleurtje opgedaan en ’s avonds was er dus die buurt BBQ bij Jeff.

 

Errug gezellig en het was weer dik drie uur voordat ik in mijn mandje lag. Aangezien ik in principe klaar ben met werken (Ik doe vandaag een paar uur en woensdag een paar uur) zit ik erover te denken om een paar weken naar Griekenland te gaan. Maar de moeder van Malinka stelde voor dat ik mischien maar naar Lanzerote moest komen. Dat is één van de canarische eilanden, en zei gaan daar met z’n vieren heen (Papski, Mamski, Malinka en haar broer Jordie) aan het eind van de week. Aan de ene kant vind ik dit wat eng (for the obvious reasons), zo goed ken ik ze niet –dit gaat natuurlijk twee kanten op- aan de andere kant lijkt het me heel gezellig.

Mischien een weekje dan ofzo, zij gaan drie weken.

 

Ik rij nu naar huis, maak er dus een eind aan, binnenkort het vervolg J

 

Henri