Dinsdag 4 April 2000

 

Lekker eten bestaat uit een aantal onderdelen.

 

De basis, namelijk de ingredienten. Dit zijn de bouwstenen van een maaltijd. Dan is er het recept, de hoeveelheden en de bereidingswijze om deze ingredienten tot iets eetbaars te maken. Dan is er de kok, die creeerd een product uit de eerste twee onderdelen. Dan is er de sfeer en entourage waarin alles wordt opgemaakt. De plaats waar het geserveerd wordt en de situatie en atmosfeer daaromheen.

Als deze bestandelen zijn noodzakelijk om lekker te kunnen eten, alle vier de onderdelen zijn net zo hard nodig om ‘lekker eten’ mogelijk te maken.

 

Ik ben in een heel nostalgische bui. Ik zit met mijn gedachten in het verleden. Waarom? Omdat er een paar omstandigheden (onderdelen) samenvloeien en er dus voor zorgen dat ik in deze staat van zijn ben.

 

Er zijn dingen waar ik vandaag heel erg over nadenk en herbeleef. Het eerste is mijn doggie Tyson. Het boxertje die ik zeven maanden heb mogen meemaken. Het verhaal er omheen heb ik al een tijdje geleden verteld ergens in het begin en is even niet relevant voor wat ik voel. Ik mis hem even ontzettend, zo erg dat het bijna pijn doet. Maar het is ook een heel lekker gevoel en ik ben dankbaar voor de leuke tijd die ik met hem gehad heb.

 

Daphne is de zus van Dick en werkt sinds kort ter versterking van ons team op automatisering bij Verkerk. Ik vertelde wat over Tyson en zij vroeg wat. En toen kwamen al die beelden weer boven. Dat ie aan kwam dribbelen voor me ging zitten en hem met die bruine ogen verwachtingsvol aankeek. Of dat ik TV keek en hij op de bank er bij kwam liggen en dan lekker lag te slapen. En het enthousiasme die onuitputtelijk leek als ie weer lekker naar buiten mocht. Lekker dollen en spelen, soms luisteren en er soms voor kiezen om niet te luisteren.

Of die keer dat ie bij me thuis was geweest en m’n moes me later opbelde dat zijn snoet nog op de ruit zat, en dat ze dat toch wel lief vond (ze houdt niet van honden en huisdieren in het algemeen) en het niet meteen heeft schoongemaakt.

Of dat ik thuis werkte achter de computer en hij op mijn voeten ging liggen om toch dicht bij me te zijn. Als ik mijn ogen dichtdoe zie ik het voor me en voel ik het ook weer hoe zacht ie was. Hij zal nu best een goed bestaan hebben, misschien beter dan ie bij mji gehad zou hebben aangezien ik zo’n onrust in me heb en weer wil gaan reizen. Maar mijn herinneringen zijn me dierbaar….

 

En dan Australie. Ik ben gezegend met een levendig geheugen en ik hoef mijn ogen niet eens te sluiten om te zien wat ik allemaal gezien heb en om te voelen wat ik toen voelde.

1 hand op het stuur aan het eind van de middag terug rijden van de sneeuw naar de bakkerij waar ik werkte en me heel erg thuis voelde.

Ik zou erg graag terug willen, maar misschien durf ik niet. De herinneringen zijn zo mooi dat een herhaling het niet kan overtreffen.

 

Ik heb vanavond bij m’n moes gegeten, en toen ik terug naar huis reed besefte ik dat ik gezegend ben met zo’n mooi verleden, en dat doet me piekeren over de toekomst. En dan steekt er altijd een vaag gevoel van twijfel op.

 

Kijk, ik heb het best goed voor elkaar. Ik heb opdrachten en mijn klanten zijn (grotendeels J) tevreden, ik verdien erg goed en het ziet er naar uit dat ik dit vol kan houden en dat het rendabel is. Maar ik wil dit niet op deze manier blijven doen en zal dus een hele andere richting inslaan. En dan is het nog maar te bezien of ik het daar ook red. Ondanks dat mensen om me heen daar wellicht anders over denken, heb ik maar een (zeer) beperkte capaciteit op het gebied van techniek. Onze Bill van Microsoft heeft het grootste werk gedaan (hij heeft het allemaal makkelijk en labiel gemaakt, hihi). En nu wordt ie veroordeeld. Ik snap het wel, maar wat kon hij anders dan met een agressiefe strategie de markt op gaan. Zonder dat was de wereld heel verdeeld geweest en nu is er in ieder geval een standaard. Grappig is dat zo’n proces de wereldeconomie beinvloed. De technologie beursen zakken in elkaar en dat is opzich vreemd omdat er feitelijk niets veranderd is met gisteren. Sterker nog, volgens mij is zo’n proces alleen maar goed voor de toekomst. M’n moeder vertelde dat er een bedrijf  met F/ried Air de beurs op zou gaan en dat mensen aandelen konden gaan bestellen van dit bedrijf en dit ook in grote getallen deden.

Dit was dus een 1 April grap ivm met World Online. Ik vind het wel goed F/ried Air – Fried Air – Gebakken lucht. Erg geestig.

 

Ik ga weer even aan de slag om aan 4xs te werken. Er valt nog weinig te zien, maar het is vooral de techniek eronder die veel tijd en denken vergt. De eerste resultaten zul je waarschijnlijk niet zien voor het weekend.

 

Met 4xs zal ik op vele manieren proberen geld te verdienen: Provisies op boeken en CD’s (de winkel), reclame geld (van adverteerders), geld voor klikken (iedereen die kijkt brengt al automatisch geld op). Al dit geld zal ik besteden aan goede doelen en ik heb al een speciaal poject van de Novib op het oog.

Er zal een forum komen voor discussies over het goed en fout in de wereld en ontwikkelingssamenwerking in het bijzonder.

Pagina’s voor hulp. Hoe websites te bouwen of een architectuur op te zetten. Er zal een pagina komen met de inkomsten en uitgaven,  kortom de stand van zaken. Een een pagina met inzicht in de projecten die 4xs zal gaan steunen.

 

Op mijn pagina eerder vandaag heb ik wat foto’s gezet. Het zou kunnen zijn dat het een tijdje duurt voordat ze geladen worden. Zelfs nadat het symbooltje rechts boven in je browsers stopt met bewegen betekend niet dat de plaatsjes niet geladen worden. Be Patient….