Zondag 19 maart 2000

 

Weekend zit er weer op. Dit is wat ik gedaan heb:

 

Vrijdagavond was ik thuis, tikkeltje moe en van alles van plan om aan de 4xs pagina te werken. Daar is het niet van gekomen. Ik moest wat dingen downloaden van het net en vroeg me af of dat chatten nog leuk was. Dus dat meteen geinstalleerd, en gekeken op Dalnet naar het s.king kanaal. Dat was DE plek waar ik drie jaar geleden veel kwam.

En jawel, nog steeds dezelfde mensen. Ongelofelijk! Ik bedoel chatten is leuk voor een avondje, of misschien wat meer, maar jarenlang?!

 

Niettemin ging ik ook naar het Holland kanaal en daar kwam ik een FOSSIEL tegen, die later een belgisch meisje bleek te zijn die Sophie heet, en waar ik een tijdje mee ‘gechat’ heb. Dat was leuker dan ik dacht en de volgende ochtend was ik een tikkeltje moe bij het squashen.

 

Mika, de jongen waar ik altijd mee klim, had door een doktor in zijn rug laten snijden, maar dat wil maar niet goed genezen. Zodoende heb ik al twee weken niet geklommen.

Michel had last van zijn knie, dus ik heb alleen gesquashed met Dennis.

’s Middags heb ik een vlieger gekocht J

Zo’n grote waarmee je door het zand kan laten slepen. Alleen waaide het erg hard op zaterdag dus kon ik hem niet meteen proberen.

 

16 maart was zijn swessie (zus) jarig, en was wel gezellig, alleen was ik erg snel moe en lag ik om half één weer in mijn mandje. Om zondag natuurlijk de vlieger te proberen!

De laatste tijd sport ik niet zoveel als ik gewend ben, dus waarom niet op zoek naar een nieuwe sport? En sporten is het! Mijn armen zijn 2 cm langer geworden J

Vandaag was zo’n heerlijke dag waarin alles mooi en leuk lijkt. Zon schijnt, beetje lente weer hoewel het een tikkeltje fris was. Dan het in elkaar zetten van de vlieger met duizend touwtjes. Je moet zo’n vlieger besturen met vier touwen. Deze zijn bevestigd aan twee ‘stokken’. Een lichte beweging zorgt al voor een wending. Maar het afstellen van de touwen was al moeilijk genoeg! De verhouding tussen de onder en boventouwen moet zo goed zijn, dat als je er een cm of tien naast zit, de vlieger A) Niet omhoog wil, B) Niet meer naar beneden wil.

 

In het begin zat ik dus erg met optie A en pas na een uur of twee pielen schoot ie eindelijk de lucht in. Echt gaaf! Leuker dan dat je in de eerste instantie voorsteld. En een kracht! Als je hem inees liet stijgen wordt je dwars door het zand getrokken en zelfs opgetild. Mijn uiteindelijke doel ermee is om te gaan surfen op de zee daarmee (met een soort surfplank), nog niet veel mensen doen het, dus is het wel stoer. Daarnaast is er nog een practische reden: Het is namelijk nogal druk op het strand….

Mijn moes, en later ook gerard waren ook in de buurt en zijn nog ff wezen kijken. Richard kwam ook langs en daar ben ik de middag mee opgetrokken, wat gekletst, hij wil eventueel mee naar Australie in Mei ofzo.

Toen ik Richard uitlegde hoe de vlieger werkte storte dat ding op de grond ongeveer 50 cm naast een groepje van drie mensen. Die konden er gelukkig om lachen, maar ik kreeg bijna een hartverzakking.

 

’s Avonds heb ik gegeten bij Jeff en Monique en hebben we het nog over een goed idee voor een internetsite gehad. Kan ik helaas niet verklappen, but you’ll see soon enough.

 

Ik had trouwens een advertentie geplaatst op de forum van   www.lifewire.nl en daar al vijf reacties op gehad. Was opzoek naar iemand die 4xs kon vormgeven.

 

Morgen weer naar Verkerk, en eigenlijk heb ik daar best zin in….

 

Henri

 

Ps: Ik heb de foto’s van de wintersport nu wel gescanned, maar nog geen tijd gevonden om ze het juiste formaat te maken. Misschien morgen…