Nieuwsarchief

Laatste nieuws

Dit zijn de laatste 3 nieuwsberichten.


13-5-2004 'Dood militair ondermijnt missie' Henri
Ik ga weer mijn mening verkondigen. In de krant staat dat het draagvlak van de missie in Irak steeds minder wordt nu er een dode is gevallen...

Daar kan ik nu heel pissig over worden. Ik zal het uitleggen:

In elk vak vallen doden. Elke dag valt er wel een dode in Nederland doordat iemand met zijn werk bezig is. Er zijn de laatste 9 jaar slechts enkele doden gevallen in een beroep dat nu juist een van de gevaarlijkste is die je voor kunt stellen.

Wat moet Iraakse guerillea's nu denken? Maak nog een Nederlander koud en dan vertrekken ze definitief? Ik betreur de dode, en het vak militair is belangrijk, de missie -ondanks de redenen waarom deze begonnen is- is belangrijk. Maar terugtrekken omdat het wat te gevaarlijk wordt, dat is echt slappe politiek. Had dan langer nagedacht en niemand gestuurd. Ik ben geen voorstander van de oorlog geweest, maar ik vind wel dat als je begint, je het ook af moet maken, tenzij de situatie zo onmogelijk wordt dat het waarzin is om het door te zetten.

Maar als Nederland zich snel zou terugtrekken dan vind ik dat echt 'unexcusable' en schaam ik me bijna voor dat ik Nederlander ben. Uiteindelijk is het een vredesmissie, en nu terugtrekken omdat er doden vallen is zeggen. Ik wil wel oorlogje spelen maar het mag niet pijn doen.

Ik ben dus wel tegen oorlog, 'better not begin, once begun, better end.'