Nieuwsarchief

Laatste nieuws

Dit zijn de laatste 3 nieuwsberichten.


13-4-2004 Over voorgaand nieuwsbericht Henri
Hieronder had ik een stukje ge-quote van een site. Nu ik verder lees zie ik dat dit gaat over het "Thomasevangelie". Nu heb ik al wat meer zitten lezen en gaan mijn haren overeind staan.

Neem nu bijvoorbeeld : http://evangelie.fol.nl/

Dat is een soort krant die mensen probeert te interesseren voor het Thomasevangelie. Het lijkt allemaal misschien wel wijs wat er staat (door vooral ook veel te quoten), maar de onderliggende boodschap is vals. Het gaat over kinderen en hun onbevangenheid en dat ze door de maatschappij verpest woorden. Ten eerste zijn niet alle kinderen lief en onbevangen, en ten tweede worden niet *alle* kinderen verpest. Of dat er *overal* ruzie en oorlog op aarde is. Overal??? Volgens mij in het overgrote gedeelte niet.

Dit soort 'sekten' vind ik listig. Immers de 'zwakkeren' en eenzamen onder ons zijn hier gevoelig voor. Als je eenmaal bij zo'n club hoort, zal je grondig ge-brainwashed worden.

De boodschap is vooral de wereld is ziek, wees anders. Maar wat nog enger is dat je gewaarschuwd wordt dat de mensen om je zullen lachen omdat zij hun maskers en schellen nog op hebben. Dat maakt volgelingen immuun voor de welgemeende raad van bijvoorbeeld familie leden. Als je er eenmaal inzit zul je niet meer redelijk naar anderen kunnen luisteren.

Als je je afvraagt wat ik nu allemaal uitkraam, dan heb je de site nog niet gelezen. Never mind, het is voor freaks :-)