Nieuwsarchief

Laatste nieuws

Dit zijn de laatste 3 nieuwsberichten.


4-2-2003 De wereld op zijn kop Henri
In mijn dagboek schreef ik er al over, de oorlog tegen Irak, en de redenen waarom ik er tegen ben. Maar nu lees ik een stukje uit de telegraaf (hier is alvast een quote, onderaan is de link naar het gehele artikel)


De Britse premier Blair verklaarde maandag dat er "onmiskenbare bewijzen" zijn dat Irak niet volledig meewerkt aan de VN-inspecties.

Oh? Dus nu moeten we oorlog voeren omdat ze niet meewerken. Eerst was het de beschuldiging dat ze massa-vernietigings wapens hebben. Als elk land dat niet mee werkt met een inspectie oorlog kan verwachten met de VS (met of zonder toestemming van gedegradeerde stro-pop VN), dan weet ik wel hoe laat het is. Als er nu een oorlog komt zonder dat de redenen duidelijker worden dan nu, dan zal een groot deel van de wereld het niet begrijpen, en dit zal het slechte in de wereld alleen maar vergroten. Als ik als 'westerse' dit al niet begrijp, hoe moeten oosterse landen dit dan begrijpen. Ik hoop in ieder geval dat Nederland net als BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland tegen is en zich zal verzetten.
Artikel Telegraaf